OTTAKAA VAARI

Kiitos Jumalalle profeetta Haggaista. Siinä oli Jumalan mies, joka eli voitollisesti, mies, jolla oli Jumalan mieli, vaelsi armossa ja jolle taivas oli avoinna. Hän tuli keskeneräisen temppelin luo ja antoi Serubbaabelille ja Joosualle varoituksen: "Onko sitten aika teidän asua paneelilla kaunistetuissa huoneissanne, kun tämä huone on rauniona? Ja nyt sanoo Herra Sebaot näin: ’Ottakaa vaari teistänne’ ” (Hagg.1:4-5).

Tässä sanomassa oli kutsu lakata keskittymästä itseensä, omaan mukavuuteensa, mutta myös omaan epätoivoonsa. Haggai sanoi: ”Unohtakaa menneet! On aika nousta apatiastanne. Vaikka olettekin tehneet syntiä, Jumala tahtoo teidän jatkavan hänen työtään siitä, mihin sen jätitte. Nostakaa nyt työkalut ja uudistakaa luottamuksenne Herraan. Menkää takaisin salaisiin kammioihimme rukoilemaan, luottamaan Jumalaan. Pian saatte jälleen kuulla hänen äänensä!”

Raamattu sanoo: ”Ja Herra herätti Juudan käskynhaltijan Serubbaabelin, Sealtielin pojan, hengen ja ylimmäisen papin Joosuan, Joosadakin pojan, hengen ja kansan koko jäännöksen hengen, ja he tulivat ja ryhtyivät rakentamaan Herran Sebaotin, heidän Jumalansa, temppeliä”. Sitten Jumala antoi heille tämän lupauksen: ”Ottakaa vaari, kuinka käy tästä päivästä lähtien eteenpäin, … Tästä päivästä lähtien minä annan siunauksen"(Hagg.2:18- 19).

Serubbaabel ja Joosua vaelsivat taas uskossa ja vanhurskaudessa. Nyt profeetta antoi heille parhaan mahdollisen sanan: Jumala aikoi poistaa esteen, jotka olivat lähes tuhonneet heidät! ”Mikä olet sinä, suuri vuori, Serubbaabelin edessä? Lakeudeksi sinä! Hän on paneva paikoillensa huippukiven huutojen kaikuessa: "Suosio, suosio sille!" (Sak.4:7).

Rakas lukija, juuri sitä on sinun tämänhetkinen koetuksesi. Jumala koskettaa sydäntäsi uudelleen, ja saat nähdä kutsusi toteutuvan. Pyhä Henki tuhoaa kaikki vääryyden sillanpääasemat elämässäsi, ei sinun voimallasi, vaan omalla voimallaan. Sitten päätät kurssin, jonka Jumala on pannut käytäväksesi. Sinäkin olet huutava Sakarjan tavoin: "Suosio, suosio sille! Jumala on ollut armollinen ja uskollinen minua kohtaan.”