USEIMMAT USKOVAT OVAT VOIMATTOMIA by Gary Wilkerson

”Jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään”(Luuk.12:48).
Useimmat uskovat ovat voimattomia. Joistakin lukijoista tämä väite saattaa kuulostaa rohkealta ja toisista se taas on ilmeistä. Oli niin tai näin, en haluaisi ollenkaan kommentoida seurakuntaa.

Mieti, millaista on ”normaali” kristillisyys tämän päivän tyypillisen uskovan kohdalla. Hän on vähän itsekeskeinen ja vähän materialistinen ja päivän valinnat hän tekee parantaakseen omaa elämäänsä. Siihen kuuluu myös hengellisen elämän asiat, hän valitsee seurakuntansa äänitteitä, jotka hän tallentaa ja käy seminaareissa.

Eihän tässä ole mitään vikaa. Herra tahtoo meidän elävän siunattua elämää, mutta toiset heistä pitävät sitä ainoastaan maallisena siunauksena. Se merkitsee itsensä, ei Jumalan valtakunnan parhaan etsimistä. He myös litistävät totisen evankeliumin voimaan uskovan peukalonsa alle.

Tämän päivän normaalin kristillisyyden elämäntapa varmaankin raivostuttaa Jumalaa. Se ei ole ainoastaan voimatonta, vaan innotonta. Itsensä uhraaminen puuttuu kokonaan. Toisin sanoen siinä ei ole ristiä ja siksi ei Kristustakaan. Älä ymmärrä minua väärin. Pidän kovasti Jumalan armosta enkä tahtoisi raskauttaa ketään aiheettomasti. Nyt on kuitenkin aika, että seurakunta tekee hengellisen inventaarion nähdäkseen, vievätkö hengelliset pyrkimyksemme meitä lähemmäs Jumalan sydäntä vai ajavatko ne meitä vain juoksemaan ympyrää.

Anna, kun asetan kysymyksen. Luuletko, että sinun on parempi käydä seurakunnassa, jossa ei saarnata paljon evankeliumia, opeteta Jumalan sanaa tai jossa ei välitetä hänen valtakunnastaan? Seurakunnassa, joka ei oikeastaan elä hänen käskyjensä mukaan? Olisiko sittenkin parempi, että kävisit seurakunnassa, joka korottaa Jumalan sanaa, julistaa evankeliumia ja jossa voit osallistua sinulle sopivaan uskovien pienpiiriin?

Ehdottaisin nöyrästi, että jälkimmäinen vaihtoehto voisi olla vaarallisempi omalle hengelliselle elämällesi. Miksi niin? Siksi, että Jeesus julistaa, että siltä vaaditaan enemmän, jolle on annettu enemmän. Sille, jonka elämä ei ole sopusoinnussa Raamatun totuuden kanssa, jota hänelle on opetettu, tuomiopäivä voi olla tosi pelottava.