ISTUUDU KATSOMAAN by Gary Wilkerson

Hesekiel oli suuri profeetta, joka liikkui voimakkaasti Hengessä. Hesekielin kirjan 37. luvussa Jumala antoi hänelle näyn, joka mielestäni sisältää oikea-aikaisen sanoman hengellisestä heräämisessä tämän päivän kuivassa seurakunnassa.

Niin kuin useimmat Vanhan Testamentin profeetat Hesekielkin palveli kuningasta. Tämä merkitsi usein matkustamista kuninkaan armeijan kanssa ja sodan kauhujen näkemistä. Hesekiel näki paljon sellaista ihmisten tappamista, jota ei kenenkään pitäisi joutua katsomaan. Kuitenkin hän näki näyn, joka meni kaiken tähän asti näkemänsä yli. Tämä näky oli Pyhältä Hengeltä ja Hesekiel todisti: ”Herran käsi tuli minun päälleni”(Hes.37:1).

Tämän elämän aikana me joudumme todistamaan monia vaikeita asioita. Muutama viikko sitten rukoilin erään äidin kanssa, jonka kaksikymmentäkaksivuotias poika oli kuollut yhtäkkiä. Hän oli nuori mies, jonka olin tuntenut kaksivuotiaasta saakka. Vuodesta toiseen näen avioliittojen kariutuvan. Huomaan huumeriippuvaisten tuhoavan nuoren elämänsä aivan alussa. Kun ajan joka päivä toimistooni, ajattelen niitä 80 %:ia kaupunkimme asukaista, jotka eivät tunne Jeesusta.

Kun Jumala loi ihmiskunnan, hän ei tarkoittanut, että joutuisimme kohtaamaan ainoastaan syntisiä asioita. Kun kuitenkin joudumme todistamaan murhetta, lepäämme Jumalan kädessä niin kuin Hesekielkin teki. Raamattu sanoo, ettei mikään voi ryöstää meitä siitä. Sydämissämme täytyy olla tämä perustava luottamus. Jos aiomme taistella pimeyden voimia vastaan, jotka kohtaavat perheitämme, nuoriamme ja yhteisöjämme, meidän täytyy olla tietoisia siitä, että meitä suojellaan ja varjellaan koko ajan.

Jumala sanoi Hesekielille: ”Istu alas ja katso, mitä minä haluan näyttää sinulle. Aion tehdä valtavan työn, mutta sinä et pysty käsittämään sitä ihmisymmärryksellä. Sinä tarvitset minun Henkeni ilmaisemaan sinulle, mitä aion tehdä.”

Hepreankielen sanan ”istu” Hesekielin kirjan 37:ssä on sama sana kuin Luuk.24:49:ssä:”pysykää (istukaa alas) tässä kaupungissa, kunnes teidän päällenne puetaan voima korkeudesta." Molemmissa tapauksissa merkitys on sama, ”Luovu suunnitelmistasi ja strategioistasi. Odota sitten, että täytän sinut voimallani”.

Olen aivan varma, että tämän päivän seurakunnat tarvitsevat kipeästi tämän sanan kuulemista. Kuinka usein me suunnittelemme seminaareja, konsertteja ja konferensseja, tapahtumia, joilla ei ole mitään merkitystä, jollei Kristus puhalla niihin elämän henkeä? Vain Pyhän Hengen täyttäessä meidät me saamme jotakin todellista antamista.