JUMALAN KIRKKAUDEN TÄYTEYS

Mooseksen kasvoista ja sydämestä säteilevä kirkkaus oli seurausta siitä, että hän oli nähnyt vain vähän Jumalan luonnon täyteyttä(2 Moos.34:29). Siitä israelilaiset tiesivätkin, että hän oli saanut yliluonnollisen kokemuksen. Hänen sisarensa, veljensä ja muut huudahtivat: ”Tämä mies on ollut Jumalan kanssa kasvoista kasvoihin. Hänestä on tullut iankaikkinen”(ks.2 Moos.34:29- 35).

Meillä on tänä päivänä jotakin paljon kirkkaampaa kuin Mooseksella. Me kosketammekin Jumalan kirkkautta.”Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme: elämän Sanasta”(1 Joh.1:1).

Johannes anoo tässä: ”Jumala ilmaisi meille kirkkautensa täyteyden Kristuksessa. Me näimme hänen kirkkautensa ruumiillistuneena henkilönä ja me puhuimme hänen kanssaan. Me jopa kosketimme häntä!”

Tänä päivänä emme vain näe Jumalan kirkkauden täytetyttä, vaan se jopa asuu meissä, hänen kirkkautensa loistaa sydämissämme. ”Sillä Jumala, joka sanoi: ’Loistakoon valkeus pimeydestä’, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa”(2 Kor.4:6).

Paavali tarkoittaa tässä: ”Jeesus Kristus, Jumala lihaan tulleena, on kaiken sen ruumiillistuma, mitä Jumala on. Koska me tunnemme Jumala hyvyyden, armon, laupeuden ja pitkämielisyyden, voimme olla varmat myös siitä, että se on Kristuksen olemus. Koska Jeesus asuu sydämissämme, tiedämme, että Jumalan armo ei ole vain jossakin maailmankaikkeudessa. Ei, hänen kirkkautensa täyteys on meissä, Kristuksen läsnäolossa!”

”Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille”(Tiit.2:11). Kuka tämä armo on? Se on Jeesus Kristus, täynnä armoa, hyvyyttä ja rakkautta!

”Kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa”(Tiit.2:12). Paavali sanoo nyt meille: ”Se armo, joka asuu teissä, on Kristuksen hyvyyden ilmestys. Jos siis pysytte hänessä, hänen ilmestyksensä opastaa teitä pyhään elämään!”