PARANNUSSAARNA

Mikä olikaan ensimmäinen saarna, jonka Jeesus puhui sen jälkeen, kun hän oli päässyt läpi kiusauksista erämaassa? Raamattu sanoo: ”Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: ’Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle’ "(Matt.4:17).

Jeesus kehotti ihmisiä tekemään parannusta, ennen kuin hän kutsui heitä uskomaan evankeliumia. Markus kirjoittaa: ”Jeesus meni Galileaan ja saarnasi Jumalan evankeliumia ja sanoi: ’Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi’(Mark.1:14 - 15). Kristus saarnasi: ”Tehkää ensin parannus ja uskokaa”.

Toisessa kohdassa Jeesus sanoo tehtävästään: ”Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä" (Matt.9:13). Hän sanoi galilealaisille: ”Ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte”(Luuk. 13:3).

Jeesuksen evankeliumi oli parannuksen tekemisestä!

Johannes Kastajakin saarnasi parannusta valmistaakseen Israelia Kristuksen tulolle. Johannes sanoma juutalaisille oli yksinkertainen ja suorasanainen: ”Niinä päivinä tuli Johannes Kastaja ja saarnasi Juudean erämaassa ja sanoi: ’Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle’ "(Matt. 3:1- 2).

Ihmiset tulivat kaikkialta kuulemaan Johanneksen saarnaa. Hän sanoi heille varmapuheisesti: ”Messias ilmestyy pian keskellenne. On paras valmistautua hänen tuloonsa! Ehkä jännität hänen tulemistaan, mutta minä sanon sinulle, ettei sydämesi ole siihen valmis, kun aina vain pitäydyt synnissäsi.
”Ulkoapäin te näytätte puhtailta ja pyhiltä, mutta sisäpuolelta olette täynnä kuolleitten luita! Te olette kyykäärmeitten sikiöitä, käärmeitä, joilla ei ole Jumalan pelkoa (ks. Matt.3:7- 12). Te ette edes käsitä, että olette syntisiä. Varoitan teitä, että teidän pitää tehdä tili synneistänne, ennen kuin voitte uskoa Vapahtajaan ja seurata häntä. Niin, tehkää parannus, kääntykää synnistänne ja eläkää tavalla, joka heijastaa aitoa muutosta.”