MITÄ ON TAPAHTUNUT PARANNUKSELLE?

Mitä ihmettä on tapahtunut parannukselle? Tämä sana kuullaan useimmissa seurakunnissa harvoin tänä päivänä. Pastorit harvoin kutsuvat seurakuntiaan murehtimaan ja suremaan pahuutensa Kristukselle aiheuttamia haavoja.

Sen sijaan kuulemme saarnatuoleista: ”Usko ainoastaan. Ota vastaan Kristus ja sinä pelastut.” Raamatunkohta tätä saarnaa vahvistamaan löytyy Ap.t.16:30- 31:stä. Siinä apostoli Paavalia pidettiin vankilassa, kun yhtäkkiä maanjäristys avasi kaikki sellien ovet. Vanginvartija ajatteli välittömästi, että vangit olivat paenneet ja se tarkoitti hänen kuolemantuomiotaan. Epätoivoisena hän veti esiin miekkansa ja aikoi tappaa itsensä, kun Paavali ja Siilas pysäyttivät hänet kertoen, ettei kukaan ollut paennut.

Tämän nähdessään mies vaipui apostolien eteen ja huusi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?" Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi" (Ap.t.16:30- 31).

Kun luemme tätä kappaletta, on tärkeää muistaa, että vanginvartija oli itsemurhan partaalla, miekka kädessään. Hän oli jo parannuksen paikalla, polvillaan, murtuneena ja vavisten apostolien edessä. Niin, hänen sydämensä oli todella valmis ottamaan vastaan Jeesuksen aidolla uskolla.

Markuksen evankeliumissa Kristus sanoo opetuslapsilleen: ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen”(Mark.16:16). Tästä käy selväksi, että Jeesus sanoo pelastuksen olevan yksinkertaisesti sitä, että ottaa hänet vastaan ja ottaa kasteen.

Kuitenkin Jeesuksen sanoja edeltää tämä käsky: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille”(Mark.16:15). Hän siis yksinkertaisesti sanoo, että ihmisille on ensin saarnattava evankeliumia, ennen kuin he voivat uskoa häneen.

Mihin evankeliumiin Jeesus siis tässä viittaa? Siihen parannuksen evankeliumiin, jota hän itse saarnasi!

Mieti, mikä oli Jeesuksen ensimmäinen saarna, kun hän tuli erämaasta oltuaan paholaisen kiusausten jälkeen? Raamattu sanoo: ”Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: ’Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle’ "(Matt.4:17).