ON AIKA TOIMIA RAKKAUDESSA

”Olkaa armahtavaiset, niin kuin teidän Isänne on armahtavainen”(Luuk.6:36).

Sana “armo” on johdettu tässä sanasta misericordia, kreikan sanasta, joka merkitsee ”kurjuutta”. Koko tuon sanan merkitys on ”ottaa sydämelleen jonkun toisen kurjuus, jotta voisi antaa hänelle lohdutusta ja vapautusta”. Niinpä armahtavaisuus merkitsee toisen kipujen kantamista.

Sitä Herra juuri tekee meille. Miten monta kertaa Jeesus on ottanut kurjuutesi ja kärsimyksesi ja antanut sinulle lohtua, lepoa ja anteeksiantamusta vastalahjaksi? Kuinka usein hän on pyyhkinyt pois kyyneleesi ja puhunut ystävällisiä sanoja, kun et ollut ansainnut niitä? Hän on tehnyt niin kerran toisensa jälkeen!

Mikset nyt löydä sitä sydämestäsi voidaksesi ottaa vuorostasi jonkun tuntemasi henkilön kurjuuden ja kivun? Kreikan sana ”ystävällisyys” saa juurensa kahdesta sanasta: ”oraakkeli, ennustaja” ja ”pehmeä kosketus”. Oletko toivon oraakkeli veljillesi ja sisarillesi Kristuksessa, tarjoten heille Herralta toivon sanan, jossa on lohdutuksen pehmeä kosketus? Raamatun mukaan ollaksesi Hänen rakkautensa oraakkelina sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin olla Jeesuksen edustajana muita varten.

Sana ”myötätunto” merkitsee, että olet ”toisten kurjuuden koskettama ja vaikuttama ja olet päättänyt tehdä jotakin asian suhteen”. Tämä ei tarkoita, että menisit synnissä toisen luokse ja kertoisit hänelle: ”Minulla on sinulle sanan Taivaasta, veli. Olet tehnyt syntiä elämässäsi.”

Jos hänellä on syntiä elämässään, hän kyllä tietää sen jo! Melko varmasti hän vastaa sinulle Jeremian rukouksella: ”Älä rankaise minua vihassasi tai minusta ei jää mitään jäljelle. Olen jo tarpeeksi alhaalla. Älä paina minua enempää alaspäin!”

Jos olet saanut ilmestyksen Herran kirkkaudesta, tiedät, mitä merkitsee maistaa hänen rakkauttaan, armoaan ja anteeksiantamustaan. Tuo kirkkaus myös muuttaa sinut. Nyt Jeesus sanoo, ota sitä kirkkautta ja loista sitä ympärilläsi olevaan maailmaan. On aika toimia rakkaudessa, niin kuin Herra on jatkuvasti toiminut sinua kohtaan!