ETSIKÄÄ ENSIN JUMALAN VALTAKUNTAA by Carter Conlon

Pelkään ajatella, miltä kansakuntamme näyttää kymmenen, viidentoista vuoden päästä, jos ei Jumalan kansan keskuuteen tule hengellistä herätystä. Siksi meidän pitää julistaa sitä, ettei meitä ole kutsuttu piknikille, vaan sotaan ihmisten sieluista. Me emme ole voimattomia. Meillä on sisimmässämme asumassa hän, joka loi maailmankaikkeuden pelkällä suunsa sanalla! Jumalan jokaisella pojalla ja tyttärellä on pääsy hänen varastoihinsa ja täyteen voimaansa.

Surullista kyllä, me olemme eläneet kaukana siitä asemasta, joka meillä on Kristuksessa tämän sukupolven keskellä. Jeesuksen Kristuksen seurakunnan täytyy herätä unestaan. Meidän pitää päästä asenteestamme, että kaikessa on kyse vain minun tarpeistani, minun talostani, minun itseni toteuttamisesta. Ei! Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin kaikki tämäkin annetaan teille.

Raamattu kertoo meille Hannasta, Samuelin äidistä, että hän synnytti vielä kolme poikaa ja kaksi tytärtä Samuelin syntymän jälkeen. Hän etsi ensin Jumalan valtakuntaa, ja Jumala antoi hänen löytää täydellisyyden paikkaan, johon hän oli aina ikävöinyt. Eräänä päivänä Hanna vei Samuelin temppeliin. Silloin hän rukoili uskomattoman rukouksen:

"Minun sydämeni riemuitsee Herrassa; minun sarveni kohoaa korkealle, Herrassa. Minun suuni on avartunut vihollisiani vastaan, sillä minä iloitsen sinun avustasi. Ei kukaan ole pyhä niin kuin Herra; paitsi sinua ei ole yhtäkään, eikä ole kalliota meidän Jumalamme vertaista”(1 Sam.2:1-2).

”Herra köyhdyttää ja rikastuttaa, hän alentaa ja ylentää. Hän tomusta nostaa halvan, hän loasta korottaa köyhän, pannaksensa heidät ruhtinasten rinnalle ja antaaksensa heidän periä kunniasijat. Sillä maan tukipylväät ovat Herran, hän on asettanut niiden päälle maanpiirin. Hän varjelee hurskastensa jalat, mutta jumalattomat hukkuvat pimeyteen; sillä mies ei omalla voimallaan mitään voi. Jotka taistelevat Herraa vastaan, ne joutuvat kauhun valtaan; hän jylisee taivaasta heidän ylitsensä. Herra tuomitsee maan ääret; hän antaa vallan kuninkaallensa ja korottaa korkealle voideltunsa sarven"(1 Sam.2:7- 10).

Toisin sanoen: Jumalan kansalle annetaan jälleen elämä. On taas voimaa, varoja, voitto. Me emme täysin ymmärrä, mutta tiedämme, että tämän sukupolven keskellä tulee vastaus siihen rukoukseen. Se tapahtuu, kun epätoivo ajaa meidät paikkaan, jossa annamme Jumalalle takaisin sen, mitä hän on antanut meille.

__________
Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001. Vahvana, tunnollisena johtajana, hän on usein puhujana työntekijäkonferensseissa, joita World Challenge pitää kaikkialla maailmassa.