OTA VAARI OIKEASTA AJASTA by Claude Houde

”Ottakaa vaari oikeasta hetkestä”(Ef.5:16).

Kun luet evankeliumeissa sanan ”aika”, huomaa, että kreikankielessä, Uuden Testamentin alkukielessä on kaksi eri sanaa, jotka meidän kielessämme merkitsevät aikaa: chronos ja kairos. Sana chronos puhuu yksinkertaisesti ajasta mitallisessa mielessä. Sitä ovat sekunnit, minuutit, tunnit, joista tulee päiviä, viikkoja, kuukausia ja vuosia. Aika kuluu nopeasti ohi. Sana kairos on toisenlainen. Se käännetään usein ilmaisuilla: “Kun aika täyttyi; ajan täyttyessä; kun oli tullut aika sen ja tuon tapahtua”.

Mielestäni hengellinen sovellus on tärkeä. Haluan sinun näkevän, että jokaisena päivänä, jokaisena hetkenä, on olemassa mahdollisuus tehdä päätös (ratkaisu) muuttaa aika, joka ”juuri menee ohitse” ja tuhlaantuu, taivaalliseksi hetkeksi, jossa me ”uskon kautta päättäen” vapautamme jotakin yliluonnollista ja sovittavaa. Se voi tehdä vallankumouksen meidän elämässämme.

Anna nyt erityinen huomiosi tälle tärkeälle avaimelle. Yksi kreikankielen sanoista, joista englannin kieleen pohjautuu sana ”moment”, hetki on sana atomos. Voit helposti käsittää, että sanan ”atomi” juuri on tässä atomoksessa. Se on täydellinen kuva siitä, mikä on kätkettynä hetkeen. Kuva atomista muistuttaa meitä, kuinka helposti voimme tuhlata hetkemme. Niin kuin atomit, nämä hetket Jumalan kanssa tulevat ja menevät ja ovat meidän käytössämme lukemattomina määrinä. Ne saattavat näyttää merkityksettömältä luonteeltaan tai tärkeydeltään, koska e ovat niin pieniä.

On helppo ohittaa tai välttää hetkiä. Samanaikaisesti löydämme kuvan atomista hetkessä. Tässä ytimessä, niin uskomattoman pienessä, on kuitenkin ydinvoima ja ydinreaktion vapautuminen koko suuruudessaan.

Sanoisin sen näin: ”Kun otat vaarin hetkestäsi Jumalan kanssa rukouksessa ja uskon päätöksessä, voit vapauttaa yliluonnollisen ydinreaktion hengellisessä mielessä!”


__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.