MEIDÄN EI PIDÄ KOSKAAN ANTAA PERÄKSI

Joka puolella maailmaa uskovien vanhempien joukot ovat ahdistuneita, koska heidän lapsensa ovat paholaisen siteissä. Seurakunnassamme näen äitien surun, kun he vierailevat vankiloissa poikiensa luona. He tietävät, miltä tuntuu istua paksun lasin toisella puolella katsellen poikaansa, joka kerran oli hengeltään herkkä. Jollakin lailla hän joutui huumekoukkuun ja sitten yritti ryöstöä kustantaakseen tapaansa. Nyt hän on vankilassa ja paatuu edelleen. Äiti on rukoillut hänen puolestaan vuosikausia, mutta vähitellen hänenkin toivonsa vähenee. Hän ei usko poikansa koskaan muuttuvan.

Näen myös isiä, joiden sydän on särkynyt. He eivät koskaan ajatelleet, että heidän tyttärensä voisi kääntyä huumeisiin. He näkivät pienen tyttärensä joutuvan koulussa väärään seuraan ja sitä myöden koukkuun. Pian hänestä tuli kapinoiva, ja isä käski hänen lähteä kodista, koska hänen vaikutuksensa sisaruksiin oli huono. Nyt tytär on kaduilla, myymässä ruumistaan, jotta saisi rahaa tapaansa. Isä makaa sängyssä itkien öisin kyynelvirtoja. Hän on varma, että on menettänyt tyttärensä iäksi.

Tunnen erään isän, joka meni slummeihin etsiäkseen käsiinsä huumeisiin sortuneen poikansa. Hänen piti kysellä ympäriinsä, ennen kuin eräs ovimies kertoi pojan olevan crack-luolassa. Kun mies meni sisään, hän löysi poikansa, joka oli enää vain entisen kuori. Pojan ruumis oli luuranko huumeiden käytöstä johtuen. Kun isä pyysi häntä tulemaan kotiin, poika ei edes katsonut häneen päin. Hän vain sanoi: ”Mene pois. Tämä on nyt minun elämääni.”

Murtunut isä lähti kadulle silmät kyynelissä. Hän oli menettänyt kaiken toivonsa tuskaillen: ”Siellä minun poikani on. Hän kuolee, mutta ei anna minun auttaa häntä.”

Paholainen on sanonut näille vanhemmille, että heidän lapsillaan ei ole toivoa, ettei heidän vaikeuksiaan voi koskaan korjata. Hän saanut heidät vakuuttumaan voimallisesta valheesta, että Jumala ei pysty auttamaan heitä.

Saatat ajatella, että sinun pelastumaton aviomiehesi on toivoton tapaus, ettei hän ikinä tule Jeesuksen luokse. Tai, ehkä olet menettänyt toivosi vaimosi tähden, joka nyt lähtee yöksi juhlimaan. Kukaan ihminen ei koskaan ole joutunut niin kauas, ettei Jumala voisi korjata elämää. Tunnen monia uskovia puolisoita, jotka voivat todistaa tänään: ”Rukoilin puolisoni puolesta vuosia. Juuri kun oli menettänyt toivoni yhtenä päivänä, Jumala tuli hätiin. Hän pelasti ja vapautti rakkaani.”

Meidän ei pidä koskaan antaa peräksi kenenkään kohdalla. ”Jumalalle on kaikki mahdollista” (Matt.19:26).