MENOSSA SYNNYTYSSALIIN

”Kun he sanovat: ’Nyt on rauha, ei hätää mitään’, silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon”(1Tess.5:3).

Tämä on Jumalan innoittamaa sanaa, ja jokainen sana on tarkkaan harkittu. Tuho on tulossa yhtäkkiä niin kuin synnytyskivut lapsensynnyttäjänaiselle. Tässä nainen tarkoittaa kadotettua, pahaa, jumalatonta yhteisöä, ja tuomiot tulevat niin kuin synnytyskivut. Kun syntymänhetki lähestyy, kivut lisääntyvät määrältään ja useudeltaan. Ensin niitä tulee tunnin välein, sitten puolen tunnin, sitten kymmenen minuutin välein. Nainen viedään sairaalaan ja kivut lisääntyvät. Yhtäkkiä tulee kokoaikaisia kipuja, sitten synnytys. Sen hengellinen sovellus on, että lopullinen tuho alkaa kivuliailla varoituksilla, jotka sitten enenevät ja tulevat useammin.

Uskon, että Amerikka on jo menossa synnytyssaliin. Kun sadat amerikkalaiset merisotilaat saivat äkisti surmansa Beirutissa, Libanonissa, ilman edeltä käyvää varoitusta, katsoimme avuttomina sivusta! Muutama vuosi myöhemmin Amerikan avaruussukkula Challenger räjähti taivaalla. Maailma katseli kauhuissaan, kun seitsemän astronauttia putosi maahan. Taas olimme avuttomia.

Hätääntyneet lääkärit julistivat AIDS:in Amerikan vitsaukseksi, ja sen leviäminen oli kauhistavaa. Huumeet ovat räjähtäneet yhteiskuntamme päälle, toinen vitsaus. Huumeiden väärinkäyttö on levinnyt kuin mustasurma aikoinaan! Paavali varoittaa meitä, että tämä kaikki tulee vain lisääntymään, ja Jumala nyt nopeuttaa huolien ja murheiden askeleita.

Pyhä Henki myös puhaltaa pasuunaan kovempaa, ja se kuulostaa uhkaavalta. Emme koskaan ennen ole saaneet niin monta varoitusta. Ei koskaan ennen ole ollut enemmän vartijoita huutamassa muurilta. Oikeastaan, varoituksia on tullut niin paljon, että Jumalan kansasta ei moni ole korvaansa lotkauttanut. Yhteiskuntamme on synnytystuskissa, tuomio on tulossa, ja ihmiset kääntyvät epäjumalien ja lelujen puoleen. Jeesus käski meitä iloitsemaan kaikkien näiden tapahtuessa, koska se merkitsee, että vapautuksemme on lähellä.

”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä" (Luuk.21:28).