SE PÄIVÄ TULEE YLLÄTTÄEN

”Mutta aikakausista ja määrähetkistä ei teille, veljet, ole tarvis kirjoittaa; sillä itse te varsin hyvin tiedätte, että Herran päivä tulee niin kuin varas yöllä. Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niin kuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon”(1 Tess.5:1-3).

Jumalan tuomiot iskevät yhtäkkiä, mutta ei ilman ennakkovaroitusta. Jumala lupasi, että hän ei tekisi mitään, mukaan lukien tuomion, kertomatta profeetoilleen, mitä on tulossa. ”Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille”(Aamos 3:7). Jumala lupaa, että pasuuna soittaa, hän ärjyy kuin leijona herättääkseen ihmiset ennen tuomiota. ”Herra on näkyvä heidän yllänsä, ja hänen nuolensa lähtee kuin salama. Herra, Herra puhaltaa pasuunaan ja kulkee etelän myrskytuulissa”(Sak.9:14).

Jumala puhaltaa pasuunaan: kaikuvan puhalluksen, varoituksen, vartioittensa ja profeettojensa kautta. Paavali varoitti: ”Katso, minä sanon teille salaisuuden: emme kaikki kuolemaan nuku, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa; sillä pasuuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme”(1 Kor.15:51 - 52). ”Viimeinen pasuunansoitto” tarkoittaa, että on ollut muitakin soittoja. Uskon, että ne ovat juuri ennen sitä muutosta, joka tulee ”silmänräpäyksessä”. Pyhä Henki vie kaikki vartijansa paikoilleen, kaikki näkevät silmästä silmään, kaikki antavat viimeisen kutsun, viimeisen varoituksen!

Ei ihme, että Paavali kirjoitti nämä sanat Tessalonikan seurakunnalle. Miksi heille piti olla täysin selvää, että Jumalan Tuomiopäivä tulisi yhtäkkiä? Tessalonikan seurakunta oli vain kuuden kuukauden vanha, kun se sai tämän kirjeen. Paavali ilmeisesti saarnasi Nooasta ja Lootista ja Israelin äkkinäisestä tuhosta, ja heillä oli samat Vanhan Testamentin esimerkit kuin meilläkin. Paavali siis tarkoitti sanoa: ”On täysin selvää, että Jumalan tuomiot tulevat äkisti, kuin varas yöllä! Ei kuitenkaan yhdenkään uskovan pitäisi olla yllättynyt”. Se päivä ei kohtaa Jumalan kansaa odottamatta. Meidän tulisi tietää, kuinka Jumala toimii, koska meillä on hänen dokumenttinsa.