USKONELÄMÄ by Gary Wilkerson

Meidät pitää usein johtaa läpi turhautumisen, ärtymisen, nyrkkiä -puimisen kokemuksien saadaksemme Jumalaa miellyttävän uskon. Olet ehkä ollut pisteessä, jossa rukoilit: ”Herra, sinä lupasit, mutta nyt olet ottanut pois kaiken, mikä olisi mahdollistanut sen.”

Miksi Jumala tekee näin? Miksi hän poistaa kaikki luonnolliset keinot, joiden kautta hänen lupauksensa voisi toteutua? Usein se on siksi, että suhteestamme häneen tulee ennemmin mukava kuin velvoittava. Jos hänen lupauksensa toteutuisivat omien kykyjemme mukaisesti, meidän elämämme noudattaisi 24/7-kaavaa. Se ei ole hänen tapansa. Sen sijaan hän pyytää meitä jatkuvaan suhteeseen, sellaiseen, joka vaatii meiltä kokosydämistä luottamusta.

Näillä keinoin suuri pilvi todistajia pääsi uskonsankarien listaan. Raamattu sanoo: Aabraham ”näki, että hänen ruumiinsa oli kuolettunut”(Room.4:19), kun Jumala teki hänelle lupauksen monien kansojen isäksi tulemisesta. Sana ”näki” on matemaattinen termi. Aabraham tajusi, ettei mikään hänen elämässään voisi vaikuttaa siihen, että lupaus täyttyisi. Hänen vallassaan ei ollut mitään sen toteuttamiseksi. Kuitenkin luemme: ”Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa”(Room.4:20).

Tässä on kuva hurskaan miehen uskosta, jonka alkaja ja täyttäjä on Jeesus. Mitä enemmän Aabraham pohti: ”En pysty siihen”, sitä vahvemmaksi hänen uskonsa Jumalan kykyyn kasvoi. Hänen lihansa kuolleisuuden kautta tuli voima, joka ei ollut vain hänen omansa, vaan Pyhän Hengen.

Halusin nähdä oman tuhlaajapoikani palaavan Herran luokse. Saadakseni nähdä sen tapahtuvan panin luottamukseni Jumalan voimaan vetää häntä puoleensa ylitsevuotavalla rakkaudella. Olen onnellinen voidessani kertoa, että poikani on ihanasti päässyt sopuun Jumalan ja oman perheensä kanssa.

Haluan nähdä kaupunkimme tuhansien kadotettujen ihmisten tulevan Jeesuksen luokse. Tiedän, ettei se voi tapahtua menettelytapojen, suunnittelun tai ohjelmien kautta. Nuo asiat voivat olla käyttökelpoisia, mutta vain Jeesus voi alkaa mitään valtakunnassaan. Vain hän voi täyttää meissä luottavan uskon, joka tarvitaan, jotta voisimme nähdä joukoittain sieluja tulevan iankaikkiseen elämään.

Niin, meitä kutsutaan tekemään asioita, joita voimme tehdä Kristuksen valtakunnan hyväksi. Meitä kutsutaan myös muuhun. Haluatko nähdä Jumalan tarkoitusten toteutuvan yhteisössäsi, hänen lupaustensa toteutuvan omassa elämässäsi? Hän pyytää vain, että luotat häneen elämällä uskonelämää.