YLILUONNOLLINEN JÄRISYTTÄMINEN

Hebrealaiskirjeen mukaan ainoa syy Jeesuksella on vuodattaa Pyhän Henkensä näinä viimeisinä päivinä järisyttämään Jumalan huonetta. Kaikki epäpyhä, saastainen tai lihallinen järkkyy, se lakaistaan, pyyhitään pois.

Toimistoomme tulee sydäntä särkeviä kirjeitä huolestuneilta pyhiltä, jotka murehtivat sitä, mitä näkevät tapahtuvan omissa seurakunnissaan. Jatkuvasti vaaditaan ”uusia töitä” ja joka päivä kuullaan kauheuksista, lihallisista teoista, typeristä käytännöistä. Eräs henkilö kirjoittaa, että hänen seurakunnassaan pidetään viikoittain punkrock konsertteja, joissa esiintyjät näyttävät ja toimivat kuin maalliset, paholaisen vaikutuksessa olevat ryhmät. Toiset taas kirjoittavat tyhjistä, kuivista, suvaitsevista saarnoista.

Kerronpa sinulle, että tämä kaikki on muuttumassa. Herra puhuu voimallisesti, paljastaen kaiken, mikä on väärää. Miten järisyttäminen ja paljastaminen tapahtuvat? Ne tapahtuvat ihmisen, Jeesuksen kautta! Hän vannoo puhuvansa kaikille, jotka elävät synnissä, tottelemattomina, sidottuina asioihin, jotka hänen sanansa kieltää. Hänen äänensä kuuluu niin selvästi, että siitä ei voi erehtyä.

Ensin hän puhuu hellästi jokaiselle luopuneelle, joka on lähtenyt omille teilleen, sanoen: ”Miksi et kuunnellut, kun pyysin sinua palaamaan? Miksi kutsuni katumukseen ja parannukseen on kaikunut kuuroille korville? Tule nyt luokseni, ennen kuin elämäsi järkkyy aivan perustuksiaan myöten”.

Jeesus puhuu myös hurskaille miehille ja naisille, jotka etsivät totuutta, puhtautta ja pyhyyttä. Juuri nyt hän nostaa esiin ihmisiä, joiden sydän on jo kohdannut hänen järisyttävän, synnin tuntoon johtavan sanansa. Heidät suljetaan kahden Herran kanssa, ja Hän antaa heille voiman puhua hänen puolestaan.

Niinpä, miten Herra puhuu sinulle? Otatko vastaan hänen järisyttävän sanansa ja annat sen toimia sydämessäsi? Vai elätkö kaksinaiselämää, edelleen hellien irstautta, aviorikoksia, vihaa, katkeruutta? Jos väität, ”Jeesus on minun Herrani”, ja silti elät salaisessa synnissäsi voit olla varma kuulevasi hänen sanovan: ”Miksi et ole palannut minun armooni? Miksi hylkäät sen uudestaan ja uudestaan? Olet kuullut rakastavan kutsuni ja maistanut minun rakkauttani ja pitkämielisyttäni, ja kuitenkin kuljet omaa tietäsi. Miksi?”

Hyvä uutinen on tämä: yliluonnollinen järisyttäminen, Jumalan huoneen puhdistaminen niin kansana kuin seurakuntana päättyy järkkymättömään perustaan. Se tuottaa pyhän, puhdistetun seurakunnan, joka kerskuu pyhien jäännöksestä, jotka vaeltavat Jumalan pelossa ja Kristuksen vanhurskaudessa.