YHDELLÄ AINOALLA SANALLA

Jumala voi tehdä eläväksi minkä hyvänsä elämämme kuolleelta näyttävän asian vain yhdellä sanalla. Onko sinulla taloudellisia vaikeuksia, hankaluutta maksaa laskujasi? Niin oli Herran opetuslapsienkin laita ja hän korjasi heidän tilanteensa yliluonnollisesti.

Kun veron maksaminen tuli ajankohtaiseksi, Kristuksella ja hänen opetuslapsillaan ei ollut vaadittua määrää. Miten siis Herra korjasi tilanteen? Hän lähetti Pietarin kalastamaan. Jeesus sanoi hänelle, että hän löytäisi rahan ensimmäiseksi saalistamansa kalan suusta. Se kolikko riittäisi verojen maksuun.

Voi vain kuvitella, mitä Pietarilla oli mielessään. ”Veroraha kalan suussa? Tämä minun täytyy nähdä. Olen ollut kalastaja koko ikäni ja olen nähnyt monenlaista kalojen sisuksissa, matoja, koukkuja, järviruokoa. Koskaan en ole kuitenkaan nähnyt rahaa kalan sisässä.” Kun Pietari irrotti ensimmäisen veneeseen saamansa kalan, hän aukaisi suun ja löysi kimaltelevan rahan. Se riitti maksamaan veron heidän puolestaan, aivan niin kuin Jeesus oli sanonut(ks. Matt.17:27).

Miksi Pyhä Henki laittoi evankeliumin kirjoittajan tallentamaan tämän kertomuksen, ja miksi Jeesus valitsi heidän ongelmansa ratkaisuksi tämän ihmeen? Miksi hän ei keräyttänyt kolehtia tai lähettänyt opetuslapsiaan työhön päiväksi ansaitsemaan veromäärää?

Uskon, että Jeesus toimi yliluonnollisesti, koska hän halusi todistaa lapsilleen, että hän voi tehdä mahdottomia meidän hyväksemme. Hän voi korjata meidän taloudellisen tilanteemme, minkä hyvänsä perhekriisin, minkä hyvänsä ylitsepääsemättömän tarpeen.

Hän halusi meidän tietävän, että hän on sama Jumala, joka ruokki Eliaa korpin tuomalla leipäpalalla, joka piti lesken jauhovakan ehtymättömänä kuivuuden aikana. Hän pelasti saman leskirouvan velkojien käsistä täyttämällä valtavan kokoiset asiat ruokaöljyllä pienestä öljypullosta ja ruokki viisituhatta ja myöhemmin toiset neljätuhatta muutamalla kalalla ja leivällä. Hän tietää, että me joinakin aikoina elämässämme tarvitsemme ihmeen. Hän haluaa vakuuttaa meitä siitä, että hän voi tehdä mahdottoman mahdolliseksi meille, missä hyvänsä tilanteessa.