ETULINJASSA

Halukas palvelija ei pelkää ”leijonaa tiellä”, ulkona kadulla. Laiska uskova sanoo: ”Ulkona on leijona ja minut varmasti tapetaan kaduilla, jos menen sinne.”

”Laiska sanoo: "Tuolla tiellä on leijona, jalopeura torien vaiheilla"(San.26:13).

Onko kaduilla leijona? Kyllä! Ärjyvä leijona etsii, kenet saisi niellä. Hengellä täytetty palvelija ei pelkää leijonaa. Ennen kuin tulin pastoriksi New Yorkiin, paholainen yritti panna pelon sydämeeni. Olin nähnyt, mitä oli tulossa ja, kuinka pahoiksi kadut tulevat. Saatana sanoi: ”Sinut tapetaan kaduilla!” Mutta Jeesus käski: ”Mene kiiruusti kaupungin kaduille ja kujille ja tuo köyhät ja raajarikot, sokeat ja rammat tänne sisälle”(Luuk.14:21). Me emme pelkää!

Mietin, kuinka ihanaa on varmaan elää rauhallisessa, yksityisessä paikassa, ja monilla onkin se etuoikeus. Silti lisääntyvä uskovien joukko ”lähtee vuorille” vain piileskelemään. Leijona on jahdannut heitä, ja nyt he etsivät turvallista paikkaa. Olen jo käynyt läpi tämän kaltaisen ajattelun. Gary North, johtava uudistaja, kirjoitti kirjan nimellä Hätätilahallitus, jossa hän varoittaa uskovia haalimasta itselleen tavaroita ja aseita, jotta voisi päästä piilopaikkaan ja puolustaa omaisuuttaan. Hän ehdottaa varattavaksi viinoja ja tupakkaa, joilla voi lahjoa poliisia anarkian aikana.

Nämä ovat niitä, jotka sanovat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät … Karitsan vihalta! (Ilm.6:16). ”Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen”(Matt.16:25).

Tämä Hengellä täytetty seurakunta ei piiloudu, vaan tulee etulinjaan, taistelemaan hyvän taistelun ja tekemään sielujen elonkorjuun.