HE VALAISEVAT KOKO VALKOKANKAAN by Claude Houde

Kun uusi uskova alkaa lukea Raamattua ja tutkia sitä, hänen suurimpia yllätyksiään on, että Raamatun miehet ja naiset ovat niin inhimillisiä. Heissä ei ole ehostusta, ei temppuja eikä kasvojenkohotusta. Ei ole mitään Hollywood-käsikirjoituksia, ei ”liian - hyvää – ollakseen – totta” eikä ”elämää suurempia”, moitteettomia sankareita.

Eräs syy siihen, että Raamattu on yhä edelleen, vuosi vuoden jälkeen, maailman luetuin kirja, on se, että sen sivuilta löytyvät tapahtumat ja henkilöt ovat yksinkertaisesti kiehtovia. Raamattu on eniten luettu kirja maailmassa, koska kuusikymmentäkuusi kirjaa, joista se koostuu, ovat oikeastaan peili, jossa löydämme oman itsemme heijastuksen ennemmin tai myöhemmin. Vaikka Vanhan ja Uuden testamentin miehet ja naiset ovat meistä kovin kaukana, ajassa, paikassa, asiayhteyksissä, tavoissa ja kulttuurissa, he ovat juuri siellä. On uskomatonta, kuinka lähellä he sittenkin ovat inhimillisen kokemuksensa ja inhimillisyytensä puolesta. Jos katsot sitä, sinä joudut myöntämään, että nämä ihmiset ”valaisevat koko valkokankaan”. Raamatun lukeminen on mitä äärimmäisin tosi -TV – kokemus! Jokainen sivu tempaa mukaansa ja sinkoaa meidät ihmiselämän teatterin etupenkeille, yhteyteen Jumalan kanssa.

Meitä järkyttää, puhuttelee, ”asettaa kyseenalaiseksi” ja liikuttaa heidän seikkailunsa, taistelunsa, toiveensa, epäilynsä. intohimonsa ja uskonsa, koska ne ovat niin kipeän samanlaisia kuin omamme. Aina kun se tulee niin lähelle, ettei se tunnu enää mukavalta, niin tosiasiassa käännämme peilin pois itsestämme. Nämä Raamatun kertomukset elävästä elämästä saavat meidät sekä nauramaan että itkemään. Meidän henkemme rusentuu, kun he epäonnistuvat, hajoaa, kun he tekevät virheitä ja kuitenkin kohoaa, kun he voittavat.

Nämä Jumalan Sanan miehet ja naiset ovat lihaa ja verta. He haaveilevat, kärsivät, lankeavat, itkevät, ovat pettyneitä ja läheisimpien ystäviensä pettämiä. Ihmiset, joihin he luottivat, pettävät heitä kaikkein eniten. Joskus he pelkäävät omaa sisintään. He haavoittuvat ja vuotavat verta. He kääntävät selkänsä Jumalalle ja epäilevät jopa Hänen olemassa oloaan. Sitten he juoksevat hulluina Häntä kohti, kun sattuu ikäviä asioita. Niin vahvoja ja niin heikkoja, eivätkä he tee sitä, minkä tietävät heidän pitäisi tehdä, ja usein lopulta tekevät sitä, mitä vihaavat ja tietävät vääräksi. He haaveilevat kauneudesta ja ylevyydestä, paremmasta maailmasta, oikeudesta ja ”elämän uudelleen alkamisesta”.

Raamattu on totisesti oikea korulipas, täynnä hiomattomia timantteja. Jokainen kirja ja jokainen luku heijastaa sen ihmisen kokemuksen särmää, joka etsii oleellista, ikuista ja tarkoituksellista. Kun luet Raamattua, voit löytää Jumalan ja itsesi.


____________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.