KUN TEET OIKEIN JA ASIAT SILTI MENEVÄT PIELEEN

Daavid on esimerkki miehestä, jolla on Jumalalle antautunut sydän. Hän on esikuva miehestä, joka tekee oikein (paitsi Batseban ja Uurian kohdalla). ”Daavid oli tehnyt sitä, mikä on oikein Herran silmissä, eikä koko elinaikanaan ollut poikennut mistään, mitä hän on käskenyt, paitsi heettiläisen Uurian asiassa”(1Kun.15:5). Siitä hetkestä lähtien, kun Samuel vuodatti öljyn hänen päähänsä voidellakseen hänet Israelin kuninkaaksi, ”Herran henki tuli Daavidiin, siitä päivästä ja yhä edelleen”(1 Sam.16:13). On sanottu: ”Ja Saul pelkäsi Daavidia, koska Herra oli hänen kanssansa, mutta oli poistunut Saulista... Daavid menestyi kaikilla teillään, ja Herra oli hänen kanssansa... Ja Saul näki ja ymmärsi, että Herra oli Daavidin kanssa”(1 Sam.18:12, 14, 28).

Mitä hyvää Daavid siis sai tästä? Vaikeuksia oli joka puolella! Muista, että Jumala oli kuitenkin yhä hänen rinnallaan.

Mieti, miten tämä sama Jumalaa pelkäävä mies seisoi pelottomasti Goljatin, jättiläisen edessä. Ajattele, miten joukot hurrasivat: ”Daavid löi kymmenen tuhatta”. Nyt hän kutistuu pelosta, ja hänen paras ystävänsä on erotettu hänestä. Hän on niin paniikin vallassa, että hän teeskentelee olevansa hullu pelastaakseen henkensä. Lopulta hän piileskelee Adullamin luolassa neljänsadan roskajoukkoon kuuluvan miehen kanssa, jotka olivat kokoontuneet hänen luokseen. Daavid sanoi: "Kerran Saulin käsi kuitenkin tuhoaa minut. Minulla ei ole muuta neuvoa kuin pelastautua filistealaisten maahan"(1 Sam.27:1). Daavid oli nyt monien pelkojen repimä. Varmaan hän ajatteli, että päivä, jolloin hänet voideltiin kuninkaaksi, oli erehdys. Hän ajatteli: ”Herra, et sinä varmaan ole minun kanssani, en voi enää olla sinun voideltusi. Kaikki on mennyt pieleen. Ei mistään ole apua. Ilmeisesti olen vihastuttanut Sinut”. Oletko koskaan sanonut mitään samankaltaista?

Jumala ei ollut hyljännyt Daavidia, ei hetkeksikään! Sillä me tiedämme, että ”Herran henki tuli Daavidiin, siitä päivästä ja yhä edelleen”(1Sam.16:13). Samoin on sinun ja minun suhteeni. Sinä päivänä, jolloin Herran Henki toi meidät Jeesuksen luokse ja voiteli meidät, Hän tuli jäädäkseen meihin asumaan. Koetuksissa, kurjuudessa Hän on sinun Lohdutuksesi. Asiat voivat näyttää menevän pieleen, mutta sinulle, joka luotat Jumalaan, Hänellä on aina kaikki hallinnassa.