JUMALAN KANSA ON OLEVA ALTIS

Psalmi 110 on suoraa profetiaa viimeisten päivien kansasta, joka ”on altis sinun sotaan lähtösi päivänä” (Ps.110:3). Martti Luther nimitti tätä psalmia ”Kristuksen kuningaskunnan kirkkauden profetiaksi”. Hän lisäsi: ”Sen pitäisi olla rakas jokaiselle seurakunnassa”.

Jumalan kansa on oleva ”altis” sinä päivänä. He ilmoittautuvat spontaanisti vapaaehtoisiksi. Jumala tekee sen näin: Kun Hän määrittää voimansa päivän tulemisen, Hän nostaa esiin pyhät profeettansa, vartijansa ja paimenensa, jotka puhaltavat pasuunaan. Jumala liikkuu kansansa vastauksen yllä yliluonnollisesti. He ottavat vaarin parannuskehotuksesta, kokoontuvat ja nousevat esiin uskossa haastamaan vihollisen. He heräävät, menevät ulos ja haastavat pimeyden voimat. Jumalan kansa alkaa rukoilla, ja Hän lähettää profeettansa herättämään seurakuntaa.

Niin oli silloinkin, kun Siisera ja hänen suuret raudoitetut vaununsa tulivat Israelia vastaan. Jumala nosti silloin Deboran, koska ”israelilaiset huusivat Herraa”(Tuomarit 4:3). Herran Henki tuli silloin heidän päällensä, kuten Debora myöhemmin lauloi: "Johtajat johtivat Israelia, kansa oli altis”(Tuomarit 5:2). Kun Jumalan Henki totisesti tulee kansan päälle, ei tarvitse pakottaa, anoa, vetää tai uhata. He tulevat alttiisti Hänen voimansa päivänä. Näen tämän tapahtuvan täällä Times Square’n seurakunnassa. Sana puhdistaa, ja Jumalan Henki tulee monen päälle. Meillä on nyt runsaasti vapaaehtoisia, alttiita tekemään mitä hyvänsä Jeesukselle.

”Altis on sinun kansasi sinun sotaan lähtösi päivänä: pyhässä asussa ”(Ps.110:3). Tämän profetian mukaan Jumalalla on oleva kansa, joka ei näe pyhyyttä taakkana, liian raskaana kantaa. He eivät näe sitä minkäänlaisena vaikeutena tai lakina, vaan kauniina. He eivät kiristele hampaitaan kovan sanoman alla. He pikemminkin näkevät, että Jumala siinä leikkaa ja hioo timanttia, niin, että vielä enemmän valon säteitä taittuu sen pinnasta. Se profetia annetaan pahuuden, moraalittomuuden päivänä. Jumala nostaa esiin pyhän joukon, joka vaeltaa ilolla kaikissa Hänen käskyissään.