PIPARIPAKETTI by Carter Conlon

Kun Jumala kutsuu meitä vaeltamaan yliluonnollisissa, asioissa, joihin pidämme itseämme epäpätevinä, silloin meidän sydämeemme nousee pelko. Näin kävi Gideonille, ja Herra neuvoi häntä: ”Sinä yönä Herra sanoi hänelle: ’Nouse ja käy [vihollisen]leirin kimppuun, sillä minä annan sen sinun käsiisi. Mutta jos sinä pelkäät käydä sen kimppuun, niin mene palvelijasi Puuran kanssa alas leiriin ja kuuntele, mitä siellä puhutaan. Sitten saat rohkeutta käydä leirin kimppuun’"(Tuomarit7:9- 11).

Toisin sanoen: ”Jos pelkäät, mene vihollisen leiriin. Siellä kuulet, mitä he puhuvat, ja se antaa sinulle voimaa lähteä siihen, mikä luonnollisesti ajatellen on itsemurharetki.”

”Niin hän meni palvelijansa Puuran kanssa alas aina leirin etuvartijoiden luo … Kun Gideon tuli, niin muuan mies kertoi untansa toiselle. Hän sanoi: ’Minä näin unta ja katso, ohraleipäkakku tuli pyörien midianilaisten leiriin. Se tuli teltalle saakka, iski siihen niin, että se kaatui, ja käänsi sen ylösalaisin, ja teltta jäi kumoon.’ Niin toinen vastasi ja sanoi: ’Se ei ole mikään muu kuin israelilaisen Gideonin, Jooaan pojan, miekka; Jumala antaa hänen käsiinsä Midianin ja koko leirin’"(Tuomarit7:11- 14).

Kuinka vihollinen saattoi tietää sen? He tiesivät, koska olivat olleet vastaanottamassa loppua jo pitkän aikaa. He tiesivät, mitä tapahtuisi, jos muutamat Jumalan kansasta nousisi ja päättäisi lähteä eteenpäin. He tiesivät, mikä vaara uhkaisi pimeyden valtakuntaa, jos ohrakakku tulisi pyörien mäkeä alas!

Tiedätkö sinä, mikä tämä ohrakakku on? Se ei ole muuta kuin muutamat piparit, jotka tulevat yhteen ja päättävät lähteä liikkeelle! Sinä ja minä elämme hetkeä, jolloin meidän täytyy päästää irti ylpeydestämme ja inhimillisestä järkeilystä. Meidän tulee hyväksyä se, ettei meitä luulla paremmaksi kuin mitä olemme. Me olemme vain juhliin kutsuttuja pipareita, ihan jokainen meistä. En ole koskaan ollut mitään, en edelleenkään ole mitään ja eikä minusta koskaan tule mitään. Minulla on vain se, minkä Jumala päättää antaa minulle.

__________
Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001. Vahvana, tunnollisena johtajana, hän on usein puhujana työntekijäkonferensseissa, joita World Challenge pitää kaikkialla maailmassa.