LEPO HERRAN AIKATAULUSSA

Jos et usko Pyhän Hengen ajoitukseen, et koskaan tule ymmärtämään, miksi rukouksiin ei näytä tulevan vastausta kuin viiveellä. Jumalan kaikki lupaukset nousevat sinulle koetukseksi, jos et voi levätä Herran aikataulussa! On kirjoitettu Joosefista, joka makasi avuttomana vankilassa: ”Siksi kunnes hänen sanansa kävi toteen ja Herran puhe osoitti hänet puhtaaksi” (Ps.105:19). Tämä jae, josta käy ilmi Pyhän Hengen ajoitus ikään kuin voina kahden leivän, näiden kahden väitteen välissä: 1) ”Hänen jalkojansa vaivattiin kahleilla, hän joutui rautoihin” (jae 18) ja 2) ”Niin kuningas lähetti ja päästätti hänet, kansojen hallitsija laski hänet irti”(jae 20).

Joosefin odottamiskoetus mursi hänen sydämensä. Kuuntele hänen säälittävää anomistaan juomanlaskijalle, kun Joosef oli ilmaissut tälle, että hän pääsisi vankilasta elämään: ”Mutta muista minua, kun sinun hyvin käy, ja tee minulle laupeus mainitsemalla minusta faraolle ja toimittamalla minut pois tästä talosta. Sillä minut on varastettu hebrealaisten maasta, enkä minä ole täälläkään tehnyt mitään, mistä minut olisi tullut panna tähän vankikuoppaan"(1 Moos.40:14- 15).

Joku saattaa kysyä, missä Joosefin usko oli. Hän oli niin lähellä Jumalaa, että hän voi selittää unia ja salaisuuksia. Jumala puhui hänelle, niin miksei hän vain levännyt ja luottanut, että Jumala järjestäisi hänet ulos vankilasta? Miksi hän anoi säälittävästi juomanlaskijaa puhumaan hänestä faaraolle? Sana koetteli häntä! Voit lukea sitä, rukoilla sitä, julistaa sitä, mutta se ei luo elämää, ennen kuin se on koetellut sinua. Jotkut teistä ovat juuri nyt kovissa Sanan koetuksissa. Olet nähnyt Jumalan vastaavan moniin rukouksiin, mutta juuri nyt odotat vastausta pitkäaikaiseen rukoukseesi. Sinun itkusi, huutosi, kohotetut kätesi, työsi, kaikki näyttää menevän ilman, että niitä kuullaan. Missään ei näy todistetta siitä, että niihin vastattaisiin.

Kerronpa sinulle, mikä auttaa meitä voittoon näinä viimeisinä päivinä. Meidän pitää seistä jokaisen lupauksen päällä ja rukoilla uskossa, tehokkaasti, palavasti, epäilemättä ja sitten odottaa ja levätä, luottaa, että Herra tekee, mikä on oikein, omalla ajallaan ja tavallaan. Harvat uskovat odottavat tänä päivänä kärsivällisesti Herran toimivan ajallaan. Mitä enemmän se viivästyy, sitä vihaisemmaksi muutamat tulevat. Toiset antavat lopulta peräksi ajatellen, ettei Jumala vastaakaan.

Sano Habakukin kanssa: ”Minun täytyy hiljaa odottaa ahdistuksen päivää… Sillä ei viikunapuu kukoista, eikä viiniköynnöksissä ole rypäleitä … eivätkä pellot tuota syötävää … eikä ole karjaa vajoissa. Mutta minä riemuitsen Herrassa, iloitsen autuuteni Jumalassa. Herra, Herra on minun voimani. Hän … antaa minun käydä kukkuloillani”(Hab.3:16- 19).