JUMALAN RAKKAUDEN KULUTTAMA by Gary Wilkerson

Kulttuurissamme kuuluu monia ääniä, jotka kehottavat meitä etsimään parasta mahdollista elämää. Tämä näkyy siinä asenteessa, millä useat uskovat lähestyvät seurakuntaa. He ajattelevat, että Jumalan pitäisi siunata heitä kaikessa, mitä he kaipaavat elämältä. Jumala ei vain siunaa heitä sillä tavalla. Hän haluaa palvella meitä meidän parhaaksemme, mutta niin, että Hänen nimensä kohoaa keskeisimmäksi, ei meidän omamme.

Jeesus käänsi nurin kaikki pöydät temppelissä huutaen: ”Viekää pois nämä täältä" (Joh.2:16). Samoin tänään meidän temppelimme pitää puhdistaa siitä, mikä syrjäyttää Hänen oikeutetun herruutensa. Jumala lähettää Jeesuksen vapauttamaan meidät kaikista näistä, valmistamaan tilaa niille asioille, joiden Hän haluaa täyttävän meidät. Hän haluaa temppelimme olevan taas kerran rukouksen, uskon ja valtakunnan voiton huone.

”Silloin hänen opetuslapsensa muistivat, että on kirjoitettu: ’Kiivaus sinun huoneesi puolesta kuluttaa minut’ "(Joh 2:17). Kun Jeesus ajoi ulos rahanvaihtajat, Hänen opetuslapsensa saivat kuvan siitä, miltä into Jumalan puolesta todella näytti. Jeesuksen toiminta tuntui kovalta, mutta tosiasiassa se osoitti Jumalan rakastavan armon.

Monet uskovat tänä päivänä ajattelevat Jumalan armon olevan ennemmin innon sammuttamista kuin sen sytyttämistä. Armon ei ollut koskaan määrä jättää meitä apaattisuuteen. Päinvastoin: Kun Jumalan armo liitetään meidän elämäämme, se lahjoittaa meille innon. Se ympärileikkaa sydämemme haluamaan enemmän puhdasta elämää, enemmän Pyhän Hengen tulta toimimaan meissä ja meidän kauttamme.

Itse asiassa armo herättää vahvoja tunteita. Raamattu sanoo, että Jeesuksen opetuslapset nähdessään Mestarinsa teot ”muistivat”. Nämä hartaat miehet olivat unohtaneet, miltä into Jumalaa kohtaan näytti. Nyt, kun Jeesus ajoi ulos rahanvaihtajat, opetuslasten sydämet heräsivät siihen tajuntaan, että ”tämä oli sitä, kun rakkaus Jumalaan kuluttaa heidät”.

Oletko antanut ryöstää itseltäsi tämän innon? Onko arkipäiväinen kristillisyys ja kulutushuuma voittanut sinussa rakkauden Jeesusta kohtaan? Kutsu Hänet tänään kääntämään nurin sydämesi pöydät. Hallitkoon Hänen nimensä sinun ylistystäsi ja herättäköön sisimmässäsi vahvoja tunteita. Muistuttakoon Hän sinua innosta, joka kuluttaa sydämesi suuren ja pyhän Jumalasi palvelussa. Aamen!