LÄHDE OTTAMAAN RISKEJÄ by Jim Cymbala

Kun ryhdytään puhumaan hengellisistä asioista, emme ikinä tunne mahdollisuuksiamme Jumalassa, ennen kuin astumme ulos ja otamme riskejä aivan rintamataistelussa. Emme koskaan näe sitä mahdollista voimaa ja voitelua, ennen kuin sitoudumme Kuninkaaseemme ja lähdemme ulos Hänen nimessään perustamaan Hänen kuningaskuntaansa. Kun istumme turvallisesti itseksemme Raamattupiireissä tai valitamme keskenämme tämän päivän yhteiskunnan kauheaa tilaa, ei mitään Jumalan voimaa vapaudu. Hän kohtaa meidät taistelussa. Hän antaa voimaa, kun vihollinen on työnnettävä takaisin.

Tapaamme 1 Aik.11:12 -14:ssa Eleasarin, joka lähti Daavidin kanssa suureen taisteluun filistealaisia vastaan. Voimme kuvitella, millainen valtava vihollinen oli vastassa, kun Raamattu kertoo: ”Paikassa, jossa pelto oli täynnä ohraa, joukot pakenivat filistealaisilta.” Tämä ei ollut mikään pikkuyhteenotto. Se oli täysimittainen taistelu ylivoimaista vihollista vastaan. Monet pelästyneet israelilaiset sotilaat näkivät joukkojen tulevan, ja he lähtivät pakoon henkensä edestä.

Niin ei tehnyt Eleasar. Hän ja Daavid ”asettuivat keskelle palstaa, saivat sen pelastetuksi ja voittivat filistealaiset; ja niin Herra antoi suuren voiton”(1 Aik.11:14). Taas kerran näemme ihmisen ja Jumalan yhteisyrityksen. Jumala ei toiminut yksin. Hän ei lähettänyt salamaa iskemään ja polttamaan filistealaisia. Sen sijaan Hän katsoi sinä päivänä taivaanrantaan nähdäkseen, kuka jäisi ohrapellolle ja saisi Hänen yliluonnollisen apunsa. Kun toiset pakenivat peloissaan, nämä kaksi: Daavid ja Eleasar seisoivat lujina.

Eleasarista saamme tietää vielä lisää 2 Sam. 23:10:ssä. ”Hän jäi paikalleen ja surmasi filistealaisia, kunnes hänen kätensä uupui niin, että se kouristui kiinni miekkaan”. Hän heilutti asettaan sellaisella innolla, sellaisella adrenaliiniannoksella, että hänen lihaksensa lukittuivat häneen. Hän ei voinut lopettaa. Puhu vain mahtavasta sotijasta Jumalan puolesta!

Tällaista päättävää ja epätoivoista uskoa, joka tarttuu Hengen miekkaan, Jumalan Sanaan eikä päästä irti ennen kuin voitto on saatu, tämä maailma tarvitsee ja huutaa tänä päivänä.

__________

Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.