VALTA KAIKKEA VIHOLLISEN VOIMAA VASTAAN

Uskon, että seurakunta tänä päivänä on täydellisessä kriisissä, koska siltä puuttuu hengellinen auktoriteetti. Minulle soittaa säännöllisesti pastoreita ja vanhempia, jotka ovat kauhuissaan lastensa tähden. He kertovat: ”Sain juuri selville, että lapseni on huumeriippuvainen, enkä tiedä, mitä pitäisi tehdä.”

Sydämeni riutuu noiden vanhempien tähden. Heillä on särkynyt sydän. He ovat epätoivoisia ja toivovat löytävänsä todellisen hengellisen auktoriteetin, joka voisi johtaa pysyvään apuun. Minun on kuitenkin ajateltava: Onko heidän kotonaan hengellistä auktoriteettia? Mielestäni monet sellaiset vanhemmat ajattelevat, että he ovat avuttomia, kun eivät kuitenkaan ole. Jollakin perheessä pitää olla voima ajaa paholainen ulos, heidän lapsistaan ja kodistaan. Sanon jokaiselle kärsivälle vanhemmalle: Teidän täytyy tarttua omaan hengelliseen auktoriteettiinne. Vaikka lapsenne sulkevat teidät ulos, te voitte silti saada tarvittavan voiman omassa salaisessa kammiossanne, rukouksessa.

Voitte panna hanttiin: ”Enhän minä ole Jeesus. Hän tuli maan päälle jumalallisessa auktoriteetissaan”. Totta on, että Jeesus, vaikka olikin Jumala ihmiseksi tulleena, joutui kohtaamaan paholaisen ihmisenä, Hengen vahvistamana ihmisenä. Hän ei taistellut Saatanaa vastaan millään muulla maaperällä. Samoin Saatana lähestyi Kristusta aina ihmisenä, vaikka hän tiesi, että tämä oli Jumalan Poika. Riivaaja tunnisti hänet myös sanoen: ”Mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä, Jeesus Nasaretilainen?" (Mark.1:24). He puhuivat Jeesukselle, kuin tämä olisi ollut ihminen, syntynyt tietyssä kaupungissa Israelissa. Kuitenkin, vaikka Kristus oli ihminen, luuta ja verta, Hän käytti täyttä hengellistä auktoriteettia kaikkiin riivaajavaltoihin.

Saatat myös ajatella: ”Jos vain minulla olisi voima vihollista vastaan. En vain omista sellaista auktoriteettia, jolla voisin saada Saatanan pakenemaan.” Tuo juuri ei pidä paikkansa. Jeesuksen opetuslapsilla oli juuri tämä voima: ”Ja hän kutsui tykönsä ne kaksitoista opetuslastaan ja antoi heille vallan ajaa ulos saastaisia henkiä ja parantaa kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta”(Matt.0:1). ”Katso, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa”(Luuk.10:19).