RAKASTA VIHOLLISTASI

Yksi erityisiä kypsän uskovan merkkejä on rakkaus kaikkia kadotettuja ihmiskunnan jäseniä kohtaan. Sellainen uskova osoittaa rakkautta tasapuolisesti juutalaiselle ja palestiinalaiselle, bosnialaiselle ja serbille, jokaiselle.

Vain täyteen aikuisuuteen kasvanut uskova voi hyväksyä nämä Jeesuksen sanat: ”Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihollisianne ja rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä vainoavat”(Matt. 5:44). Kysyn sinulta: voitko kuvitella viettäväsi kuukauden palestiinalaisessa kenttäsairaalassa, hoitaen ja ruokkien sotilaita, jotka haluavat tuhota Israelin? Pystytkö pitämään ennakkoasenteesi kurissa lukiessasi tulehtuneita uutisia tänään? Onko sinulla sama henki kuin Kristuksella, joka sanoi Häntä ristiinnaulittaessa: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät”.

Jos haluat vaeltaa, niin kuin Jeesus vaelsi, et voi antaa noiden otsikoiden tukehduttaa inhimillistä myötätuntoasi. Kristus kuoli jokaisen kadotetun sielun puolesta tämän maan päällä, myös abortoivien lääkärien, murhaajien, raiskaajien, lasten hyväksikäyttäjien puolesta. Vankilamme ovat juuri nyt täynnä niitä, jotka ovat tulleet tuntemaan Jeesuksen pelastavan rakkauden, vain koska joku rakasti heitä huolimatta heidän synneistään.

Voit tietää kasvavasi armossa, jos voit rukoilla niiden puolesta, joita maailma vihaa. Kun kuulemme tapahtuvan hirvittäviä asioita, meidän tulee seistä ennakkoasenteitamme vastaan ja julistaa: ”Minä otan Kristuksen arvovallan tässä asiassa. Tahdon rakastaa ihmiskuntaa niin kuin Herrani teki”.

Tässä on suuri lupaus, joka päästää tunteemme epäilyistä ja epävarmuudesta: ”Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? … Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin… Ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy” (Jes.40:28 -31).