HENGELLISEN AUKTORITEETIN SAAMINEN

Kun opetuslapset olivat voimattomia vihollista vastaan, Jeesus sanoi heille, että voima Saatanaa vastaan tulee vain rukouksesta ja paastosta. Miten niin? Uskon, että Herra tahtoo aikaa tehdä työtään meidän sisimmässämme. Hän tahtoo, että sydämemme on täysin samalla aaltopituudella Hänen kanssaan. Emme siis voi saada mitään auktoriteettia ilman tavaksi tullutta yhteyttä Hänen kanssaan.

Miten voimme odottaa ajavamme Saatanan ulos kirkoistamme, kodeistamme, vaikeuksissa olevista lapsistamme, jos emme rukoile? Kuinka vanhemmat voivat odottaa Jumalan antavan heille hengellistä auktoriteettia, kun he itse menevät ulos juomaan. Kuitenkin he raivostuvat saatuaan tietää, että heidän lapsensa polttavat ”ruohoa”.

Jeesus voi sanoa rohkeasti: ”Maailman ruhtinas tulee, ja minussa hänellä ei ole mitään” (Joh.14:30). Jos et pysty sanomaan tätä, jäät voimattomaksi. Saatana juoksee edestakaisin sinun perhekuntasi läpi.

Pietari antaa meille avaimen hengelliseen auktoriteettiin, kun hän kirjoittaa: ”Samoin te, vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin”(1 Piet.3:1). Sanoittakin merkitsee tässä elämäntapaa tai käytöstä. Uskon, että Pietari puhuu Kristuksen morsiamesta. Tässä on kuva vaimosta, jolla on todellista hengellistä auktoriteettia.

Tämä vaimo on alamainen, koska Raamattu sanoo niin. Kun hän antaa Jumalan Sanan hallita itseään, hänen ”salainen ihmisensä” muuttuu Hänen jumalalliseksi kuvakseen. Pietari sanoo, että sellaisen vaimon ei tarvitse arvostella, vastustaa miestään tai saarnata hänelle. Vaimo voittaa hänet Kristukselle sanomatta sanaakaan. Miten? Hänen todistuksensa on sanattomassa puheessa ja jumalisen vaelluksensa voimassa.

Tällaisen vaimon mies saattaa olla hyvin epämiellyttävä ja hallitseva. Vaimon pitää purra kieltään hyvin usein. Alistumisensa tähden Jumalan Sanalle, ja vuorostaan aviomiehelleen, hän saa päivä päivältä lisää hengellistä auktoriteettia. Hänessä vapautuu valtava voima, joka lisää hänen auktoriteettiaan vihollisen otteeseen aviomiehestään.