HERÄTÄ NÄLKÄSI

Herra käski Johannesta: “Ja Sardeen seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo hän, jolla on ne Jumalan seitsemän henkeä ja ne seitsemän tähteä: Minä tiedän sinun tekosi: sinulla on se nimi, että elät, mutta sinä olet kuollut”(Ilm.3:1).

Jeesus sanoi tässä: “Saatat hyvinkin olla hyvä henkilö, sellainen, joka tekee mitä hyvänsä kenelle hyvänsä. Sinulla on hyvä maine niin seurakunnassa kuin maailmassakin. Olet tunnettu siitä, että olet todella elävä Kristuksessa, Jumalan siunaama. Kuoleman koura on kuitenkin jo hiipinyt elämääsi. Jokin maailmallinen on jo saastuttanut sinut.”

”Sinulla on Sardeessa muutamia harvoja nimiä, jotka eivät ole tahranneet vaatteitaan”(Ilm.3:4). Mitä tässä tarkoitetaan vaatteiden tahraamisella? Se on rukoilemattomuus. Tässä Jeesus varoittaa meitä: ”Heräjä valvomaan ja vahvista jäljellejääneitä, niitä, jotka ovat olleet kuolemaisillaan; sillä minä en ole havainnut sinun tekojasi täydellisiksi Jumalani edessä”(Ilm. 3:2).

Sardeen uskovat eivät valvoneet. He eivät olleet rukouksissa, odottaen Herraa, etsien Häntä, niin kuin aiemmin. Sen sijaan he sallivat itselleen huolettomuuden. He eivät tulleet joka päivä Jumalan luo saamaan apua. Nyt tahraantuminen oli päässyt jo pitkälle heissä. Jeesus käyttää tässä sanaa tahraamisesta, joka leimaa synnin saastaa, mustaa kohtaa valkoisessa vaatteessa. Kristus sanoo meille: ”Jos ette rukoile, teillä ei ole suojaa vihollista vastaan. Teidän laiminlyöntinne saavat aikaan vaatteidenne tahraantumisen”.

Muutamista Jeesus kuitenkin lausuu: ”Kuitenkin on sinulla Sardeessa muutamia harvoja nimiä, jotka eivät ole tahranneet vaatteitaan, ja he saavat käyskennellä minun kanssani valkeissa vaatteissa, sillä he ovat siihen arvolliset”(Ilm.3:4). Hän sanoi siis: ”Sinussa palaa vielä pieni liekki, haluat vielä minua. Et halua menettää minun läsnäoloani, et jäädä hedelmättömäksi. Äkkiä nyt, herätä nälkäsi. Mene takaisin salaiseen kammioosi rukoilemaan ja huuda minua avuksi. Pane sydämesi kuin tulukseksi. Puhalla uskon liekki ennen kuin se sammuu, ennen kuin kuolema asettuu sieluusi, niin kuin se on tehnyt monelle ympärilläsi.” Älä hylkää sitä suurta lahjaa, jonka olet saanut: pääsyn rukouksessa Jumalan luo. Sinun iankaikkinen tulevaisuutesi riippuu siitä. Rukoile ja etsi Herraa. Hän on antanut sinulle pääsyn ja Hän lupaa pitää huolta kaikista tarpeistasi.