JUMALA RIITTÄÄ by Gary Wilkerson

Yli sata vuotta sitten ranskalainen keksijä loi uuden asian, jota kutsutaan elokuvaksi. Hän huomasi, että järjestämällä valokuvat sarjaksi ja liikuttamalla niitä nopeasti kirkkaan valon edessä, syntyi hänen silmiensä eteen elävän elämän vaikutelma.

Tämä keksijä tiesi, että oli löytänyt jotakin aivan erityistä. Niinpä hän järjesti ensi-illan, josta muodostuisi kaikkien aikojen kuuluisin elokuvanäytös. Odotukset olivat korkealla, kun kynnelle kykenevät ja kutsuvieraat täyttivät katsomon. Elokuva ”Juna saapuu asemalle” oli vain viisikymmentä minuuttia pitkä, mutta sillä oli voimakas vaikutus, liiankin voimakas itse asiassa. Siinä juna näytti puksuttavan suoraan kohti kameraa. Jotkut historioitsijat väittävät, että ihmiset sen nähdessään joutuivat paniikkiin. Koska heillä ei ollut mitään aiempaa kokemusta sellaisesta, he luulivat oikean junan syöksyvän heitä kohti.

Kuitenkin se oli vain illuusio! Ihmiset olivat varmoja, että heidän elämänsä oli vaarassa, kun he todellisuudessa kokivat jotakin, joka oli vain savua ja peilejä.
Juuri tämän tempun Saatana tekee meille aina, kun uskomme on tiukalla. Sellaisina aikoina meidän tarpeemme näyttävät menevän taitomme ylitse. Näyttää kuin Jumalan antama unelma törmäisi junaan. Silloin paholainen sanoo meille: ”Kaikki on lopussa. Tähän sinulla ei ole voimia”. Saatanan esittämä ”todellisuus” on kuitenkin vain pinnallista. Totuus on se, että Jeesus on suurempi kuin mikään kohtaamamme vaikeus. Hän pitää todellisuuttamme käsissään, ja se todellisuus on voitto.

Kun kaikki näyttää menetetyltä kohdatessamme kohti tulevan ongelman, Jeesus sanoo meille, ettei meidän pidä paeta vaan ”laskeutua maahan”(Joh.6:10).

Kun Jeesus kohtasi suuren, nälkäisen ihmisjoukon, ”hän tiesi, mitä aikoi tehdä”(Joh.6:6). Kristuksen luottamus perustui siihen, että Hän aisti Jumalan todellisuuden jokaisen tilanteen takana. Niinpä Hän ohjeisti opetuslapsensa: ”Asettakaa väki aterioimaan, sillä Isä aikoo juuri täyttää heidän tarpeensa. Nyt on aika luottaa Häneen, että Hän antaa kaiken, mitä tässä tilanteessa tarvitaan.”

Ystävä, Jumala riittää kaikkiin kohtaamiimme olosuhteisiin.