JUMALAN ANTAMA KASVU

Ehkä et ole ollenkaan tietoinen valtavasta kasvuprosessista sisimmässäsi. Paavali samaistaa meidän hengellisen kasvumme ruumiilliseen kasvuun. Hän sanoo, että meidän sielumme saa ravintonsa samalla tavalla kuin fyysiset nivelemme, lihaksemme ja jänteemme. Hän sanoo tämän olevan ”Jumalan antamaa kasvua”(Kol.2:19).

Sellainen kasvu tulee Päältä. Yksinkertaisesti sanottuna, kun sinä luotat ja pysyt Kristuksessa, Hänen elämänsä koskaan ehtymätön virtaus pulppuaa meidän sieluumme. Jeesus on sisimpäsi jatkuva elämänvoima, elävä virta, joka ei koskaan ehdy. Siksi Hänen elämänsä vuotaa jatkuvasti sinuun, silloinkin, kun nukut. Hän antaa tuoreen annoksen joka päivä, miltä sinusta sitten tuntuukin ulospäin.

Miten kuvittelet israelilaisten selvinneen neljäkymmentä vuotta erämaassa? He elivät mannasta, taivaasta lähetetystä leivästä. Tämä ”enkelien leipä” piti sisällään kaiken ravinnon, minkä israelilaiset tarvitsivat rakentamaan heidän immuunijärjestelmäänsä. Siksi Jumalan kansa ei saanut koskaan tartuntaa Egyptin taudeista. Kaikkialla heidän ympärillään kanaanilaiset ja filistealaiset kuolivat sairauksiin, mutta israelilaiset pysyivät terveinä.

Samoin on Kristuksen, tämän päivän mannamme laita. Hän on taivaasta meille lähetetty leipä ja rakentaa meidän hengellistä vastustuskykyämme kaikenlaista syntiä vastaan. Saatamme näyttää ulospäin, ettei tämä manna vaikuta meissä (aivan niin kuin emme näe oman vastustuskykymme kasvua). Jumalan Sana lupaa, että kaikki Jeesusta rakastavat kasvavat vahvemmiksi hengelliseltä immuunijärjestelmältään.

Ajattele tätä: Joskus saatat joutua kiusaukseen, mutta vuosien kuluessa olet huomannut helpommaksi vastustaa maailman viettelyksiä. Koet myös ympärilläsi olevan saastan inhottavammaksi. Et enää ajattele tai puhu niin kuin maailma tekee. Kun työtoverisi huutelevat: ”On perjantai - juhlimaan”, sinä ajattelet: ”Vain kaksi päivää sunnuntaihin”. Se tulee siitä, että sinä kasvat.