USKONVANHURSKAUS

Daavid julisti: ”En minä pelkäisi mitään pahaa”(Ps.23:4). Daavidin salainen ihminen pysyi lujana, häiriintymättömänä sisimmässään, mitä Saatana vain heittikin häntä kohti. Miksi? Siksi, että hän lepäsi täysin Jumalan uskollisuuden varassa, että tämä toteuttaisi Sanansa.

Daavid saattoi sanoa: ”Minä sain ilmestyksen Isäni rakkaudesta ja kärsivällisyydestä minua kohtaan. Siksi en enää hyväksy mitään paholaisen valheita. Osaan olla kuuntelematta häntä, koska Pyhä Henki on opettanut minua. Antaa vaikeuksien myrskyn tulla, antaa riivaajien raivota, antaa vihollisten nousta joka puolelta. Antaa sairauden ja jopa kuoleman katsoa minua suoraan silmiin. Minun sydämeni on levossa, koska tiedän, että kaikki on Isäni käsissä. Hän toimii kaikessa minun hyväkseni.”

Vastakohtana, käsiään vääntelevät uskovat eivät saa auktoriteettia. He osaavat ajatella vain: ”Miksi Jumala antoi tämän tapahtua? Mitä minä nyt teen?” Heidän elämänsä on täynnä kaaosta, pelkoa ja valitusta, koska he ovat jättäneet ottamatta huomioon kaikki lähteet. He ovat jättäneet tallentamatta Jumalan Sanaa sydämeensä, niin etteivät he pysty kääntymään sen puoleen vaikeuksissaan.

Ainoa vanhurskaus, joka pelottaa Saatanan tiehensä, on uskonvanhurskaus. ”Vanhurskauden hedelmä on rauha, vanhurskauden vaikutus lepo ja turvallisuus iankaikkisesti”(Jes.32:17). Et voi vastustaa paholaista vain, koska et juo etkä käytä huumeita. Saatat elää täyttäen kaikki käskyt ja kiellot, mutta ne eivät olekaan Jumalan vanhurskauden sisältö. Vanhurskaus on uskomista siihen, että Jumalan sana on totta, ja koko elämäsi antamista sen varaan. Niin yksinkertaista se on.

Kun Jesaja sanoo: ”Vanhurskauden vaikutus [on] lepo ja turvallisuus iankaikkisesti”, tässä käytetty heprean sana turvallisuus tarkoittaa luottamusta. Yksinkertaisesti sanottuna usko Jumalan lupaukseen syntien anteeksiantamuksesta tuottaa meissä horjumattoman luottamuksen. Edelleen joudumme koviin kiusauksiin, mutta tiedämme, että Jeesus toimii meissä.

Lyhyesti sanottuna, hengellinen auktoriteetti on tässä: Minä vaellan täydessä varmuudessa Jumalan Sanan luotettavuudesta. Teen, mitä se sanoo, antautuen jokaiseen käskyyn. Minun uskoni Hänen Sanaansa panee sydämeni lepoon. Saatana ei voi enää hiiviskellä luonani. Minun tarvitsee sanoa vain: ”Herra moittikoon sinua, Saatana”, ja hän pakenee.