ANTAUTUNEENA PYHÄN HENGEN JOHDATUKSEEN

Meidän tulee vaeltaa täydellisesti antautuneina Pyhän Hengen johdatukseen, niin kuin Kristuskin vaelsi täydellisessä alistuneisuudessa Isälle. Jeesus todisti: ”Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi itsestänsä mitään tehdä, vaan ainoastaan sen, minkä hän näkee Isän tekevän; sillä mitä Isä tekee, sitä myös Poika samoin tekee”(Joh.5:19).

En minä itsestäni voi mitään tehdä. Niin kuin minä kuulen, niin minä tuomitsen; ja minun tuomioni on oikea, sillä minä en kysy omaa tahtoani, vaan hänen tahtoaan, joka on minut lähettänyt”(Joh.5:30).

Kuinka voimme mitenkään luulla, ettei meidän tarvitse riippua Isästä kaikissa asioissa, kun Kristus itsekin sanoi tehneensä niin? Uskallammeko Jeesusta rakastavina ja Hänen seuraajinaan ajatella, että voimme tehdä, mitä Vapahtajamme ja Herramme ei voinut? Jeesus odotti apua Isältä, etsien aina Jumalan mieltä.

Jos olemme rehellisiä, meidän täytyy tunnustaa, että taivas on usein viimeinen paikka, johon käännymme, kun tarvitsemme johdatusta. Useimmiten juoksemme sielunhoitajien luokse tai vietämme tuntikausia puhelimessa ystävien kanssa etsien vastausta: ”Mitä ajattelet? Onko hyvä idea lähteä tuohon suuntaan? Mitä minun pitäisi tehdä sinun mielestäsi?” Valitettavasti me menemme Pyhän Hengen luokse aivan viimeisenä mahdollisuutena, jos ollenkaan.

Neljännessä Mooseksen kirjassa luemme pilvestä, joka tuli alas ja peitti ilmestysmajan erämaassa. Tämä pilvi edustaa Jumalan jatkuvaa läsnäoloa kansansa keskellä. Meitä pilvi palvelee tänä päivänä Pyhän Hengen esikuvana Hänen työstään elämässämme.

Iltaisin, ilmestysmajan yläpuolella oleva pilvi muuttui tulenpatsaaksi, lämpimäksi hohteeksi pimeydessä: ”Niin oli aina: pilvi peitti sen päivällä ja tulenhohde yöllä”(4 Moos.9:16).

Israelin lapset seurasivat aina tätä yliluonnollista pilveä, joka johdatti heitä. Kun se nousi ilmestysmajan yllä, ihmiset kokosivat tavaransa ja seurasivat sitä. Kun sitten pilvi pysähtyi, ihmisetkin pysähtyivät ja alkoivat pystyttää telttojaan. He liikkuivat ja pysähtyivät pilven selvän johdatuksen mukaan.

Israelilaiset olivat tarkkoja siitä, että he liikkuivat ainoastaan, kun pilvi liikkui. He näet tiesivät, että se oli Jumalan antama johdatus. Se saattoi liikkua joka päivä tai joka viikko ja sitten ehkä ei ollenkaan kuukauteen. Oli sitten päivä tai yö, israelilaiset liikkuivat aina sen mukaan kuin pilvi johdatti.( ks.4 Moos.9: 18- 19).