HERRALTA TULEVA ONNELLISUUS by Gary Wilkerson

Haluaako Jumala meidän olevan onnellisia? Tämä on monelle kristitylle hyvin painava kysymys. Alusta loppuun asti Raamattu antaa meille selvän vastauksen, ja sen on määrä muuttaa elämäntapamme.

Kyllä, Jumala haluaa meidän olevan onnellisia. Hän haluaa, että meidän onnellisuutemme on vakavalla pohjalla, raamatullisuuteen perustuva, Raamatun totuuteen pohjautuva. Kaikki nykyiset Raamatun käännökset puhuvat onnellisuudesta kerran toisensa jälkeen!

Holman Christian Standard Bible, yksi uudemmista käännöksistä sanoo: ”Onnellisia ovat ne, jotka tuntevat riemullisen huudon, Jahve, he vaeltavat sinun läsnäolosi valossa” (Ps.89:15). Vuoden 38-käännös suomeksi: ”Autuas se kansa, joka tuntee juhlariemun, ne, jotka vaeltavat sinun kasvojesi valkeudessa, Herra!” (Ps.89:15). ”Minä muutan heidän surunsa riemuksi, annan heille lohdutuksen ja ilon heidän murheensa jälkeen”(Jer.31:13).

The New Living Translation, toinen hyvin kunnioitettu versio sanoo: ”Ja katso! Minä luon Jerusalemin onnellisuuden paikaksi”(Jes.65:18). The GOD’S WORD Translation sanoo: ”Herran vapahtamat palaavat… Iankaikkinen onnellisuus on heidän päässään kruununa”(Jes.35:10). Vuoden -38 käännös suomeksi: ”Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo”. Seuraava jae kuvaa nykyisen sukupolven tautia: ”Sinä et palvellut Herraa sinun Jumalaasi iloisella ja onnellisella sydämellä, kun sinulla oli niin paljon”(5 Moos.28: 47). Vuoden -38 käännös: ”Et palvellut Herraa, sinun Jumalaasi, ilolla ja sydämen halulla, kun sinulla oli yltäkyllin kaikkea”.

Haluatko sanan onnellisuus myös Uudesta Testamentista? ”Vaikka et ole koskaan nähnyt Kristusta, sinä rakastat häntä… Olet ylen onnellinen, ilosta ja ylistät tavalla, jota ei voi ilmaista sanoilla”(1 Piet.1:8). Vuoden -38 käännöksessä suomeksi: ”Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla”.

Yhteensä löysin 2 700 Raamatun kohtaa, jotka puhuvat onnellisuudesta, ilosta, riemusta, iloitsemisesta, ihastuksesta ja jopa nautinnosta. Kaikkia näitä tunteita on meidän ihmeellisessä tulevaisuudessamme, kun elämme Kristuksessa.

Voitko saada takaisin onnen, kun se pakeni sinun elämästäsi niin kauan sitten?

Miten onnellisuus on mahdollista, kun olet fyysisissä kivuissa, kun sielusi on huolia täynnä, kun perheesi on hajoamaisillaan? Tässä sinulle muutama sana avuksi:
  1. Usko, että Hän haluaa sinun olevan onnellinen! Olet saanut raamatullisen todisteen siitä, että Jumala haluaa sinun olevan onnellinen. 
  2. Usko, että Hänen antamansa onnellisuus on täysin realistinen, ei vain päiväunta. 
  3. Uudista mielesi tässä asiassa Hänen Sanansa kautta. Älä anna vihollisen ryöstää sinulta Jumalan totuutta.