PYHÄ HENKI JA JUMALAN LUPAUKSET

Mieti näitä Jumalan lupauksia, jotka Hän on antanut meille ja katso, voitko vastata niihin: “Kyllä ja aamen”:

1. Herra on alkanut sinun uskosi, sinetöinyt sinut, täyttänyt sinut ja voidellut sinut Pyhällä Hengellään. ”Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala, joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme”(2 Kor.1:21- 22).

Et voi vaeltaa Hengessä ennen kuin uskot, että olet täytetty Hengellä. Totta on, että Pyhä Henki on meidän kanssamme joka aika, silloinkin, kun olemme tehneet jotakin väärää. Oikeastaan me tarvitsemme Hän aivan yhtä paljon silloin, kun olemme tehneet väärin kuin, kun olemme tehneet oikein.

2. Jeesus lupasi, että Hän lähettää Pyhän Hengen ”olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva”(Joh.14:16- 17,26). Lyhyesti, Henki täyttää meidän mielemme totuudella ja johdattaa meitä siinä totuudessa. Oletko siis vastannut tähän lupaukseen sanomalla ”kyllä”? Voitko sanoa: ”Aamen, Herra, tapahtukoon minulle niin”?

3. Jeesus lupasi, että Henki olisi meissä sisäisenä äänenä johdattamassa meitä, kirkastamassa Kristusta meissä ja näyttämässä meille tulevia asioita. ”Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen… ja tulevaiset hän teille julistaa” (Joh.16:13). Epäiletkö edelleen, että sellainen suuri lupaus olisi totta? Näyttääkö se liian hyvältä, että Henki haluaa johdattaa sinua joka askeleella läpi elämän? Vai sanotko: ”kyllä, Herra, tapahtukoon niin”?

4. Jumala on luvannut johdattaa sinua kaikilla teilläsi: ”Tunne hänet kaikilla teilläsi, niin hän sinun polkusi tasoittaa”(San.l.3:6). Oletko hyväksynyt Hänen johdatuksensa tulemisiisi ja menemisiisi, kirjaimellisesti viikkosi, päiväsi, tämän hetken joka askeleen? Oletko antautunut tällaiseen vaellukseen? Onko vastauksesi kyllä ja aamen?