ÄLÄ USKO VALHETTA

Epäjumalanpalvelijat elävät petoksessa – uskoen valheen totuudeksi!
”Sillä kuka ikinä israelilainen tai muukalainen, joka asuu Israelissa, luopuu minusta ja sulkee kivijumalansa sydämeensä ja asettaa kasvojensa eteen sen, mikä hänelle oli kompastukseksi syntiin, ja sitten menee profeetan tykö kysymään itsellensä neuvoa minulta, hänelle minä, Herra, itse annan vastauksen”(Hes.14:7).
Tämä Raamatunkohta merkitsee: ”Koska olet syntisi paaduttama, etkä halua kääntyä ja tehdä parannusta, kuulet minulta tästedes vain sanoja, jotka lujittavat syyllisyyttäsi ja itsepetostasi.”
Me näemme tästä kuvan kuningas Aahabista, joka oli ehkä Israelin historian kaikkein pahin epäjumalanpalvelija.  Tähän aikaan hän liittoutui kuningas Joosafatin kanssa mennäkseen taistelemaan Gileadin Raamotia vastaan.
”Ja Herra sanoi: 'Kuka viekoittelisi Ahabin lähtemään sotaan, että hän kaatuisi Gileadin Raamotissa?' Mikä vastasi niin, mikä näin. Silloin tuli henki ja asettui Herran eteen ja sanoi: 'Minä viekoittelen hänet'. Herra kysyi häneltä: 'Miten?' Hän vastasi: 'Minä menen valheen hengeksi kaikkien hänen profeettainsa suuhun'. Silloin Herra sanoi: 'Saat viekoitella, siihen sinä pystyt; mene ja tee niin’ ”(1 Kun.22:20 – 22).
Lopulta neljäsataa profeettaa seisoi Aahabin edessä rohkaisten häntä lähtemään hyökkäykseen. Voitko kuvitella tätä kohtausta? Koko lauma miehiä seisoi imartelemassa häntä.  Kaikki suolsivat suustaan sanoja, jotka ruokkivat Aahabin epäjumalanpalvelusta. He kaikki valehtelivat hänelle vahvistaen hänen syntiään.
Mikä kauhea tragedia!  Aahab ei voinut kuulla Jumalan ääntä, koska epäjumalat olivat juurtuneet hänen sydämeensä. Niinpä Jumala lähetti hänelle vahvan eksytyksen, joka tuhoaisi hänet.
”Sen tähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen”(2 Tess.2:10 -11).