SORTUVAT MUURIT - Gary Wilkerson

“En halua elämääni mitään, mikä estää Jumalaa tekemästä, mitä haluaa minussa”.
Jumala tuo kansansa aina tähän pisteeseen, koska Hänen täytyy tehdä jotakin syvää meissä, ennen kuin Hän voi tuoda esiin parhaimpansa meissä. Hän haluaa antaa meille voittonsa, mutta Hän haluaa meidän myös täyttävän sitoutumisemme.
Kuudessa ensimmäisessä luvussa Joosuan kirjaa, hän kuvaa sitä kirkkauden työtä, minkä Jumala teki kansansa keskuudessa. Israel oli vasta päässyt vapaaksi orjuudesta neljän sadan vuoden perästä. Kansa oli päässyt myös vaeltamasta neljäkymmentä vuotta erämaassa ja nyt he olivat Kanaanin maan rajoilla, maan, jonka Jumala oli luvannut heille vuosia aiemmin.  Niin he ylittivät virran, ja mitä tapahtuikaan? Heti Joosua kääntyi nuoremman sukupolven miesten puoleen ja erotti heidät Jumalalle. Raamattu käyttää nimitystä ympärileikkaus kuvaamaan heidän valmistamistaan, mutta syvempi merkitys on ”Heidät valmistettiin”.
Joosua ryhtyi tähän nyt, kun he olivat ylittäneet virran ja tulisivat kohtaamaan Jerikon paksun, läpipääsemättömän seinän. Sen vihollisen voittaminen olisi mahdotonta nukkavieruille israelilaisille.  Jumala sanoi heille: ”Olen siunannut teitä viime vuosina ja te olette kokeneet Minun uskomattomat rikkauteni. Silti työ teissä ei ole loppuun saatettu”
Miten israelilaiset valmistautuivat tätä seuraavaa taistelua ajatellen?  He eivät teroittaneet miekkojaan ja kiillottaneet haarniskoitaan. Sen sijaan valmistautuminen tapahtui heidän sydämissään. Jumala käski heidän kulkea ympäri kaupunkia laulaen lauluja, rukoillen ja odottaen Häntä. Lopuksi Hän käski heidän kohottaa torvensa ja puhaltaa yksi toitotus. Sinä hetkenä nuo vahvat muurit sortuivat maahan!
Joosua ja hänen miehensä ryhtyivät sitten sotasaaliin kimppuun ja löivät vihollisen saaden perinnökseen suuremmat maat ja nähden voiton, jota eivät olleet nähneet koskaan ennen. Samalla tavoin uskon Herran haluavan vuodattaa Henkeänsä meidän päällemme ihmeellisesti. Hän haluaa meidän uskovan, että Hän pystyy tekemään kaiken, lyhyesti sanottuna: Hän haluaa meidän omistavan horjumattoman uskon.