VALITSE VIISASTI YSTÄVÄSI

Joosafat, Juudan kuningas palasi kotiin oltuaan yhdessä Aahabin, Israelin pahan kuninkaan kanssa. Herra lähetti profeetan hänen luokseen sanomaan nämä voimakkaat sanat: ”Silloin Jeehu, Hananin poika, näkijä, meni kuningas Joosafatia vastaan ja sanoi hänelle: "Oliko sinun autettava jumalatonta, ja rakastatko sinä niitä, jotka vihaavat Herraa? Sen tähden on sinun päälläsi Herran viha”(2 Aik.19:2).
Jumala sanoi siis Joosafatille: ”Aahab oli minun viholliseni, epäjumalanpalvoja, ja sinä rupesit hänen ystäväkseen. Sinä hyväksyit hänen pahan elämänsä etkä ottanut kantaa sitä vastaan. Saatat ajatella, että on pikku juttu yhtyä johonkuhun, joka on minua vastaan, mutta et tajua sellaisen teon seuraamuksia.”
Nyt varmaan ajattelet: ”Ymmärrän, että Aahab oli paha, mutta kun ajattelen omia ystäviäni, en voi mitenkään pitää heitä Jumalan vihollisina”. Mietipä nyt, mitä Raamattu sanoo:
Pitävätkö ystäväsi Herran puolta kaikissa asioissa? ”Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan(Luuk.11:23).
Ovatko ystäväsi neuvot täynnä kapinaa? ”Sillä tottelemattomuus on taikuuden syntiä”(1 Sam. 15:23).
Puhuuko ystäväsi pahaa hurskaista ihmisistä?  ”Syyllisen syyttömäksi ja syyttömän syylliseksi tekijä ovat kumpikin Herralle kauhistus” (San.17:15).
Ei tämä ole peliä! Jumala pitää tärkeänä, kenen kanssa olet ystävä, koska heidän kiinnostuksen kohteensa vaikuttavat syvästi. ”Sinä päästät suusi puhumaan pahaa…  Sinä istut ja puhut veljeäsi vastaan… Ymmärtäkää tämä te, jotka Jumalan unhotatte, etten minä raatelisi, eikä olisi pelastajaa”(Ps.50:19 – 20, 22).
Kiitos Jumalalle, että kuningas nöyrtyi ja teki parannuksen: ”Silloin Joosafat peljästyi ja kääntyi kysymään Herralta”(2 Aik.20:3). Jumala vastasi Joosafatin murtumiseen antamalla Juudalle täyden voiton mooabilaisista. Raamattu kertoo meille: ”Sitten Joosafatin valtakunnalla oli rauha; hänen Jumalansa soi hänen päästä rauhaan joka taholla” (jae 30).