EVANKELIUMIYHTEISÖ by Gary Wilkerson

Pyhä Henki on kutsunut meidät “evankeliumiyhteisöksi”. Monet seurakunnat yrittävät pitää yllä yhteisöä, mutta se ei ole alkuperäinen raamatullinen, koska evankeliumi ei toimi heidän seurakunnassaan. He eivät tiedä, miten todella rakastetaan toinen toistaan, koska yrittävät pitää yllä yhteisöä ilman Jumalan sanaa.

Luukkaan evankeliumin kahdeksannessa luvussa luemme: ”Ja hänen äitinsä ja veljensä tulivat häntä tapaamaan, mutta eivät väentungokselta päässeet hänen tykönsä. Niin hänelle ilmoitettiin: "Sinun äitisi ja veljesi seisovat ulkona ja tahtovat nähdä sinua". Mutta hän vastasi ja sanoi heille: "Minun äitini ja veljeni ovat nämä, jotka kuulevat Jumalan sanan ja sen mukaan tekevät"(Luuk.8:19- 21).
Raamatusta ei löydy erityistä yhteisön tai pienen ryhmän tai sielunhoidon tai ylistyksen evankeliumia. Niinpä saatat kysyä, mitä tämä tarkoittaa? Uskon, että Jeesus antoi meille evankeliumiyhteisön määritelmän tässä Luukkaan evankeliumin luvussa.

Jeesus sanoi: ”Minun yhteisöni ei rakennu ympärilläni olevasta joukosta, ei myöskään vain äidistäni ja veljistäni. Minun todellinen evankeliumiyhteisöni ovat veljeni ja sisareni, ne jotka kuulevat, jotka tietävät, joiden elämä on varustettu Jumalan sanalla. Minun yhteisöni jäsenet kuulevat Sanan ja tekevät sen mukaan.”

Todellinen evankeliumiyhteisö on Herramme Jeesuksen Kristuksen evankeliumi. Se merkitsee Jumalan Sanan tekemistä yhdessä. Se merkitsee Jumalan Sanan kuulemista, toinen toisensa rakastamista ja niiden auttamista uskoon, jotka eivät elä Sanan mukaan. Se on joukko ihmisiä, jotka rakentavat elämänsä Jumalan Sanan kuulemiseen, sen ymmärtämiseen ja tuntevat Pyhän Hengen, joka vahvistaa kirjoitetun Sanan.

Jeesus on aina keskus, Alfa ja Omega, alku ja loppu. Hän on kaikki kaikessa meidän evankeliumiyhteisössämme ja hänen tulee olla aina keskiössä, kun me kasvamme yhdessä hänen tuntemisessaan.