PYSY PAIKALLASI

Uskovat käyttävät kriisiensä aikana kaikkein eniten sanoja: “Herra, tee jotakin”. On vastoin luontoamme seistä paikoillaan tekemättä mitään, kun kohtaamme koetuksia. Itse asiassa kristityn vaelluksen vaikeimpia asioita on vain odottaa kärsivällisesti Jumalan toimintaa. Jopa hartaat uskovat joutuvat paniikkiin, kun Herra ei toimi heidän aikataulunsa mukaan.

Asetamme Jumalalle jatkuvasti määräpäiviä ja aikarajoja. Rukoilemme: ”Herra, milloin aiot tehdä jotakin tälle asialle. Jos et toimi nyt, pian on myöhäistä.” Jumalapa ei ole koskaan myöhässä. Hän toimii aina oman suunnitelmansa mukaan, ei meidän.

Meidän Jumalamme tarkkaa maata etsien niitä, jotka luottavat häneen kaikissa vaikeuksissa, koetuksissa ja toivottomissa tilanteissa. Hän tosiaan johtaa meidät usein vakaviin ja vaikeisiin tilanteisiin vain koetellakseen meitä. Hän tahtoo nähdä, olemmeko halukkaita seisomaan paikoillamme ja odottamaan hänen yliluonnollista ratkaisuaan siihen.

Raamattu sanoo hyvin selvästi: ”Herra vahvistaa sen miehen askeleet, jonka tie hänelle kelpaa”(Ps.37:23). Heprean kielessä sana vahvistaa tarkoittaa tässä ”ennalta järjestää, määrätä askel askeleelta, Jumalan aikomaa”.

Tämä tarkoittaa, että vaikeisiin paikkoihin meitä ohjaa Jumala, ei paholainen. Saatamme rukoilla: ”Herra, miksi annat minun kriisini vain jatkua?” Totuus on kuitenkin, että hän ei vain anna meille koetuksia, vaan tekee niin tahallaan, tarkoittaen jotakin. Sitä meidän on vaikea hyväksyä.

Jumala sallii näitä kovia asioita elämäämme tuottaakseen meissä uskoa. Hän muovaa meitä uskon jumalallisiksi esimerkeiksi, jotta me olisimme todistuksena tälle uskottomalle ja jumalattomalle aikakaudelle.

Uskon vakaasti, että jokainen askeleeni on taivaallisen Isäni määräämä. Hän ei koskaan johtaisi minua vaikean tilanteen partaalle vain hyljätäkseen minut siihen. Hän ei sanoisi: ”No niin, David, olen johtanut sinut tähän pisteeseen. Nyt olet omillasi.”

Ei, Jumala on ehdottoman uskollinen lapselleen jokaisessa kriisissä. Hän kysyy meiltä aina: ”Haluatko olla se, jota olen etsinyt, se, joka ei joudu paniikin valtaan, joka ei syytä minua lasteni hylkäämisestä, laiminlyömisestä ja satuttamisesta? Seisotko kriisissäsi hiljaa ja luotat, että minä vien sinut läpi?”