HE LAKKASIVAT PELKÄÄMÄSTÄ

Kun Pyhä Henki lankesi Jeesuksen opetuslasten päälle, he lakkasivat pelkäämästä. Kun he sitten menivät temppeliin todistamaan, Pyhä Henki teki heidän sanoistansa pistäviä, vakuuttavia, kuin sydämen lävistäviä miekkoja. He saarnasivat evankeliumia voimalla ja vallalla, koska heidän sisimmässään oli Pyhän Hengen tuli.

Tämän voitelussa puhutun saarnan alla pelastui aivan lyhyessä ajassa noin viisi tuhatta ihmistä. Jopa pappeja kääntyi. Edelleen Pyhän Hengen vuodatusta tapahtui lähistön kylissä, kaukaisissa kaupungeissa ja jopa pakanoiden keskuudessa.

Paras osa tätä uskomatonta näytöstä oli se, että seurakunta sai johdatuksen Pyhältä Hengeltä. Mitään ei tapahtunut, ennen kuin opetuslapset olivat menneet rukoilemaan Herraa ja paastonneet. Kun he tekivät näin, Pyhä Henki tuli ja alkoi johdattaa heidän jokaista liikettään.

Tapahtui myös jotakin muuta, jolla oli suuri merkitys. Opetuslasten piti viedä evankeliumi kaikille kansoille, kaikille ihmisille, vaikka juutalainen perinnäis-sääntö kielsi heitä edes koskemasta pakanoiden vaatteisiin. Miten heidän tuli viedä hyvä uutinen ihmisille, joiden kanssa heidän ei ollut lupa seurustella? Se näyttikin mahdottomalta käskyltä, koska juutalaisuuteen kääntyneet kuuluivat myös tämän kiellon alaisuuteen.

Laajalle leviävä evankeliumin julistus alkoi vasta sitten, kun Pyhä Henki otti johdon. Pietari oli tavanomaisessa puolipäivän rukouksessa katolla. Silloin Pyhä Henki tuli hänen luokseen. ”Ja taas ääni sanoi hänelle toistamiseen: ’Minkä Jumala on puhdistanut, sitä älä sinä sano epäpyhäksi’ ”(Ap.t.10: 15).

Hän sanoi Pietarille: ” Miten uskallat sanoa epäpuhtaaksi sitä, minkä minä olen pyhittänyt ja tehnyt puhtaaksi? Mene nyt alas, sillä pakanat kolkuttavat ovellesi. Haluan sinun lähtevän heidän mukaansa ja julistavan heille Jeesusta.”

Pyhä Henki oli ratkaissut koskettamiskiellon yhdessä yössä. Hän avasi pakanoillekin oven evankeliumin maailmaan puhumalla yksinkertaisesti seuraajilleen. Se oli selvä johdatus taivaasta!

Voimalliset, ensimmäisen vuosisadan uskovat saivat marssijärjestyksensä Pyhältä Hengeltä. ”Niin he Pyhän Hengen lähettäminä menivät Seleukiaan ja purjehtivat sieltä Kyproon”(Ap.t. 13:4). He eivät koskaan lähteneet liikkeelle kokoontumatta ensin Jumalan eteen, paastoamatta ja rukoilematta. Pyhä Henki vastasi heille antamalla selvän johdatuksen!