PYHÄN HENGEN ELONKORJUU

”Joka siis antaa teille Hengen ja tekee voimallisia tekoja teidän keskuudessanne, saako hän sen aikaan lain tekojen vai uskossa kuulemisen kautta?”(Gal.3:5).

Paavali sanoo, että Jumala mittaa meille Pyhää Henkeä ja sen hän tekee uskomme mukaan, ei omien tekojemme. Läpi historian on ollut miehiä ja naisia, joille on annettu suuri määrä Pyhää Henkeä. Sellaiset uskovat ovat aina tienneet, ettei heidän tarvitse ponnistella itkeäkseen kadotettua, murtunutta maailmaa, koska Pyhä Henki itkee heidän puolestaan, heissä.

Meidän osamme on rukoilla: ”Pyhä Henki, sinä tunnet oman elinpiirini jokaisen ihmisen, joka on tuomion alaisena, koska sinä itse tuomitset heidät. Sinä näet jokaisen kyyneleen, joka vuotaa pimeässä yössä. Sinä tunnet jokaisen, joka on epätoivoinen ja rukoilee apua. Minä olen sinun työkalusi. Täytä minut sinun taakallasi ja johda minut niiden luo, jotka olet valmistanut minulle.”

Jumala tahtoo vahvistaa meitä yhdestä syystä: lähtemään kaduille, täynnä hänen Sanaansa ja Pyhän Henkensä johtamina. Hän tahtoo meidän olevan kykeneviä puhua satuttavan sanan, jossa tuntee Hengen tulen.

Liikuttavatko sinua kadotettujen sielut? Kannatko taakkaa oman ympäristösi ihmisistä? Kohdistatko mielenkiintosi loputtomasti vain omiin tarpeisiisi? Jos et tunne Kristuksen sydäntä ja kanna hänen taakkansa, et voi odottaa hänen koskaan käyttävän sinua.

Monien uskovien työ ei olekaan kaukaisissa maissa, vaan suvun, ystävien ja työtovereiden keskellä. Edellytykset ovat kuitenkin aivan samat. Kadotettujen saavuttamiseksi meidän pitää pyytää Herraa antamaan heille syyllisyyden tunnon ja valmistamaan heidän sydäntänsä sopivan hetken sanaan.

Paastoa, rukoile ja pyydä sitten Pyhää Henkeä johdattamaan sinut niiden luokse, jotka hän on saanut synnin tuntoon ja valmistanut kuulemaan hänen sanaansa. Sitten vain luotat johdatukseen ja voimaan tehdä ihmeitä!