UUSI IHMINEN

Jumalan Uusi Liitto meidän kanssamme voidaan määritellä lyhyesti. Se on hänen muuttumaton lupauksensa pelastaa kansansa synnin vallasta, Pyhän Hengen voiman kautta.
Tämä Uusi Liitto lopettaa kaikki surkeat yrityksemme miellyttää Jumalaa lihan mukaan. Siihen loppuu ponnistelumme synnin voittamiseksi, päättäväisyyden, voiman, järkeilyn tai minkään muun lihan teon kautta. Lyhyesti, Jumalan Uusi Liitto ottaa päältämme paineen ja laittaa sen Jeesuksen päälle.

Tämän liiton kautta, Herra sanoo: ”En pyydä teitä enää tuomaan minulle jumalista sydäntä. Sen sijaan minä otan rinnastanne kivisydämen ja panen tilalle uuden sydämen, jonka halu on minuun. Minä vaikutan teissä hyvän tahtoni tekemisen Pyhän Henkeni voimalla(ks. Hes.11:19 -20)

Yksinkertaisesti Uusi Liitto on ihmisen oman tekemisen loppu. Hän sanoo: ”Voin suorittaa kaiken omin voimin. Jos vain vietän tarpeeksi aikaa rukouksessa ja Raamatun lukemisessa, jos vain järkeilen omien vaikeuksieni läpi, pystyn kyllä tekemään muutoksia elämässäni.”

Jumalan Uusi Liitto sanoo näkemiin kaikelle tälle vanhalle ”selviydyn itse” ihmiselle ja esittelee ”uuden ihmisen”, joka sanoo: ”En voi mitään omassa voimassani, mutta voin tehdä kaiken Pyhän Hengen voiman kautta.”

Tärkeimpiä asioita, joita olen oppinut tutkimalla Uutta Liittoa, on viimeisten päivien elossa säilymisen salaisuus. Kun Kristuksen paluu tulee lähemmäksi, paholainen päästää irti ennen näkemättömät, villit demoniset voimat Jumalan kansaa vastaan.

Näemme tätä jo nyt kirkon seinien sisäpuolella. Saatana on tunkeutunut Jumalan huoneeseen viekkaiden valheiden, väärien oppien, demonisen opetuksen välityksellä. Surullista kyllä, arviokyvyttömät uskovat nielevät ne kaikki. Petollisten ja vääräoppisten joukot liihottavat läpi seurakunnan ja kysyn sinulta: Kuinka uskovat aikovat pysyä pystyssä niinä aikoina?

Herra vastaa meille lupaamalla ottaa ongelman kantaakseen. Hän vakuutta meille: ”Älkää pelätkö. Minä otan tämän asian omiin käsiini ja vahvistan teitä kaikkia vihollisen hyökkäyksiä vastaan teidän kanssanne tehdyn Uuden Liiton kautta.”