ELÄMÄN VIRTA

Hesekielin profetian luvussa 47 näytettiin seuraavaa: Viimeisinä päivinä Jeesuksen Kristuksen seurakunta on kirkkaampi ja voitokkaampi kuin koko historiansa aikana. Herran todellinen ruumis ei heikkene tai vähene voimassa tai hengellisessä vallassa. Ei, Hänen seurakuntansa lähtee voiman ja kirkkauden leimahduksessa, ja se nauttii Jeesuksen täydellisimmästä ilmestyksestä mitä kukaan on koskaan tiennyt.

Hesekiel kirjoittaa: ”Siinä on kaikenlaisia kaloja, aivan kuin suuren meren kaloja, hyvin paljon”(Hes.47:10). Uskovien joukko tulee esiin uiden Herran läsnäolon kohoavissa vesissä.

Hesekielin näky kohoavista vesistä (Hes.47:3-4) puhuu Pyhän Hengen enentymisestä. Viimeisinä päivinä Jumalan läsnäolo kansansa keskellä lisääntyy.

Tämän virran perustus on ristissä. Näemme tämän kuvan toteutuvan seuraavassa jakeessa: ”Yksi sotamiehistä puhkaisi keihäällä hänen kylkensä, ja heti vuoti siitä verta ja vettä”(Joh.19:34).

Veden lisääntyvä virta on kuva Helluntaista, kun Pyhä Henki annettiin opetuslapsiin. Tämän Hengen lahjan mukana Kristuksen seuraajat saavat lupauksen, että hän on elämän veden virta, joka kumpuaa heistä. Se virta tulvisi yi koko maan(ks. Joh.7:38- 39).

Hesekielin näyn mukaan elämän virta tulee esiin juuri ennen Herran tulemista. Jumala vie profeetan ihmeelliselle matkalle, ja Hesekiel todistaa: ”Mies, mittanuora kädessään, … antoi minun käydä veden poikki”(Hes.47:3). Herra kehotti profeettaa kulkemaan eteenpäin, syvemmälle ja kauemmas veteen. Hesekiel sanoo, että vesi oli lopulta liian syvää hänelle, liian hämmentävää: ”Vesi nousi uimavedeksi, virraksi, josta ei voinut käydä poikki” (Hes. 47:5).

Saatan vain kuvitella miehen hämmästystä, kun Herra kysyi häneltä: ”Hesekiel, Mikä tämä meri on, joka on noussut? Jos tämä virta on pelkästään elämää ja ylösnousemusvoimaa, ketkä saavat niin suuren siunauksen, että voivat uida tässä kirkkaudessa?” Hesekiel saattoi vain kuvitella sitä, mitä me nyt elämme ja nautimme.