VOITTOISA ELÄMÄ

Golgatalla Jeesus riisui aseet ja vallan paholaiselta. Kun Kristus nousi kuolleista voittajana, hän vei kanssaan lukemattomia saatanan vankeja vapauteen ja se sama verellä ostettu voittosaatto marssii vielä tänäkin päivänä.

Ihmeellistä kyllä, Kristuksen voitto Golgatalla antoi meille enemmän kuin voiton kuolemasta. Se ansaitsi meille ihmeellisen voitonsaaliin tässä elämässä: armon, anteeksiantamuksen, voiman, uskon, kaikki voimavarat, jotta voimme elää voitokkaasti. ”Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!”(2 Kor.2:14).

Jumala on varannut meille kaiken temppelinsä ylläpitämiseen: ”Kristus on uskollinen Poikana, hänen huoneensa haltijana; ja hänen huoneensa olemme me, jos loppuun asti pidämme vahvana toivon rohkeuden ja kerskauksen”(Hebr.3:6).

Pyhä Henki näyttää tässä ihmeellisen totuuden: Jeesus on varannut meille kaikki tarvitsemamme voimavarat Pyhässä Hengessään. Meidän vastuullamme on huolehtia hänen temppelistään, ja kaikkien varustuksien on tultava meille suoraan sotasaaliista.

Kristus on antanut meille kaiken tarvittavan temppelin ylläpitoon. Hän on adoptoinut meidät huoneeseensa, ja seisoo täydellisesti puhdistamansa talon kulmakivenä. Viimeksi hän on antanut meille pääsyn Kaikkein Pyhimpään. Niinpä me olemme uskossa nyt täysin perustettuja, täydellinen temppeli. Jeesus ei rakentanut taloa, joka oli puolivalmis.

Temppelin säilyttämiseen hyvässä kunnossa me löydämme varat Kristuksen Hengestä. Hän on kaikkien sotasaaliiden vartija. Ne voimavarat tulevat käyttöömme, kun näemme tarpeemme ja olemme yhteistyössä Jumalan kanssa - ja se yhteistyö alkaa keskellä konfliktia.

Voitamme itsellemme Kristuksen kaltaisuuden, kun olemme taistelun tiimellyksessä. Ne ovat oppitunteja, uskoa ja luonnetta, jotka saamme sodasta vihollista vastaan.