KESKEISINTÄ ARMOSSA by Gary Wilkerson

”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -

ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme”(Ef.2:8- 10).

Jeesuksen seuraajilla on neljä keskeisintä asiaa armosta:

  1. Armoon ei voi ottaa osaa. Me emme voi auttaa Kristusta armon työssä ilman, että vesitämme tai vähennämme sitä. 
  2. Armoa ai voi ansaita. Kun huomaamme elämässämme jotakin epävanhurskasta, moni meistä ajattelee, että voi päästä takaisin armoon tekemällä hyviä töitä. Ei, Kristuksen armo meitä kohtaan on täysin ansiotonta, kaikilta osin, aina. 
  3. Armo on muuttumaton. Jumalan armo ei vähene niinä päivinä, jolloin emme rukoile. Se ei toimi sillä tavalla. Jopa Herran varoitukset syntiä vastaan ovat merkkejä hänen rakastavasta armostaan. 
  4. Armo on loppumaton. Ei Isä eikä Poika ole uskoton siinä liitossa, jonka he ovat tehneet. Se kestää ikuisesti, ei koskaan rikkoudu. Kun me siis jäämme Kristuksen suojiin, me pysymme Isän liitossa. Olemme siten turvassa ja varjeltuina. 
Anna minun sanoa vielä tämäkin: Tiedän, että se liitto, jonka Jumala teki Poikansa, Jeesuksen kanssa on syvempi, vahvempi ja kauemmas ulottuva kuin mikään, mitä voimme ymmärtää. Monet uskovat joutuvat pois hänen suloisesta armostaan, ja pelko valtaa heidän sydämensä. Kun teemme virheen, sanomme itsellemme: ”Voi ei, olen rikkonut liiton Herran kanssa”. Mikään ei voisi olla vähemmän totta. Jeesus on liitossa Isän kanssa, emme me! 

Tästä syystä Kristus tuli täydeksi ihmiseksi, hänestä tehtiin meidän kaltaisemme. Hän täyttää liiton meidän puolestamme täydellisesti. Hän kutsuu meitä omistamaan sen hyötyjä. Hänen kauttaan meidät puhdistetaan täysin, olemme täysin rauhassa Jumalan kanssa ja saamme nauttia runsaasti hänen armostaan. Emme voi lisätä mitään hänen täytettyyn työhönsä. Hänen armonsa riittää täysin. Meidän osamme on ottaa vastaan tämä ihana lahja ja vaeltaa siinä iloiten.