VAELLA HÄNEN KANSSAAN

”Uskon kautta otettiin Eenok pois”(Hebr.11:5).

Tämä uskomaton totuus menee melkein yli meidän ymmärryksemme. Hanokin koko usko oli keskittynyt sydämen ainoaan suureen haluun: olla Herran kanssa. Hanok ei enää sietänyt verhon takana seisomista. Hän halusi vain nähdä Herran. Siksi Jumala vastasi hänen uskoonsa ottamalla hänet pois.

Veli Hanokilla ei ollut Raamattua, ei virsikirjaa, ei opettajaa, ei Pyhää Henkeä asumassa hänen sisimmässään, ei kahtia haljennutta esirippua, jotta hän olisi päässyt Kaikkein Pyhimpään. Hän vain tunsi Jumalan!

”Sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät”Hebr.11:6). Mistä tiedämme Hanokin uskoneen, että Jumala palkitsee hänet? Siitä, että vain usko on otollinen Jumalalle, ja me tiedämme, että Hanok oli hänelle otollinen! Jumala on palkitsija, joka maksaa hyvin uskollisuudesta. Kuinka Herra palkitsee uskollisensa?

Kolme tärkeätä palkkiota saadaan uskomalla Jumalaan ja vaeltamalla hänen kanssaan uskossa:
  1. Ensimmäinen palkkio on, että Jumala hallitsee elämäämme. Henkilö, joka kieltää Herran, sinkoutuu pian hänen hallinnastaan, kun paholainen tulee sisään ja saa yliotteen. Jospa hän voisi rakastua Jeesukseen, vaeltaa ja puhua hänen kanssaan. Jumala näyttäisi pian tälle henkilölle, että saatanalla ei ole oikeasti hallintaa hänestä. Silloin hän päästäisi Kristuksen taas hallitsemaan. 
  2. Toinen palkkio, joka tulee uskosta, on ”puhdas valo”. Kun me vaellamme Herran kanssa, meille annetaan palkkioksi valo, ohjaus, tiedostaminen, ilmestys. Kaikkea tätä erityistä ”tietämistä”, jonka Jumala antaa meille. 
  3. Kolmas palkkio, joka tulee uskon vaelluksesta, on varjelus kaikista vihollisistamme. ”Jokainen ase, joka valmistetaan sinun varallesi, on oleva tehoton”(Jes.54:17). Heprean kielessä tämä jae olisi käännetty: ”Ei mikään suunnitelma, mikään tuhoase, mikään paholaisen sotajoukko voi kaataa sinua tai panna sinua maahan, vaan se itse tuhoutuu.”