YLÖSNOUSEMUSVOIMA by Gary Wilkerson

”Hänen vielä puhuessaan tultiin synagogan esimiehen kotoa sanomaan: ’Tyttäresi kuoli’ " (Mark.5:35)

Tämä sanoma varmaan iski Jairuksen sydämeen kuin veitsi. Hän oli juuri kuullut Jeesuksen sanovan verenvuotoa sairastaneelle naiselle, että tämän kärsimys oli ohi. Nyt hän itse kuuli, että hänen kärsimyksensä oli vasta alussa. Kuvittelen tämän hurskaan miehen ajatelleen: ”Uskoni puute antoi tyttäreni kuolla”.

Tässä Raamatunkohdassa on tärkeä sanoma jokaiselle, jonka tilanne on räjähtänyt käsiin. Ehkä et parantunut tai avioliittosi päättyi. Ehkä kadotettu rakkaasi ei tullutkaan koskaan Jeesuksen luo. Emme me yksinkertaisesti ymmärrä, miksi Jumala antaa tapahtua joitakin murhenäytelmiä.

Jeesus odottaa tässä kohdassa sellaista uskoa, joka on kaikkein vaikeinta. Kaikki olosuhteet kertovat meille, että Jumalan on turha enää tulla apuun. Jeesus kuitenkin etsii erityistä uskoa noina aikoina, sellaista, joka sanoo: ”Minun tilanteeni on täysin toivoton, mutta Jeesus voi silti tehdä sen.” Tällaista uskoa vaadittiin Aabrahamilta. Hänen poikansa Iisak oli käytännössä jo kuollut, kun Aabraham kohotti veitsen surmatakseen hänet kuuliaisena Herralle. Juuri kun Jumalan lupaukset eivät näyttäneet pitävän paikkaansa, Kaikkivaltias tuli väliin(ks.1 Moos.22).

Juuri samalla tavalla Jeesus tuli apuun Jairuksen kohdassa. Hän sanoi tälle: "Älä pelkää, usko ainoastaan"(Mark.5:36). En usko, että Jeesus vaati Jairukselta uskoa, vaan hän paremminkin loi sitä sanoillaan. Aivan niin kuin Herra sanoi luomiskertomuksessa: ”Tulkoon valkeus”, samoin hän sanoi Jairukselle: ”Olkoon sinulla usko”.

Ystäväni, jos Jeesus puhuisi sinulle ääneen tänään, uskon, että hän sanoisi saman omaan tilanteeseesi: ”Usko ainoastaan”. Hän tietää, että olet omien kykyjesi ja voimiesi ulkopuolella, mutta hän luo sinuun uskoa. Hän profetoi sinulle: ”Usko vain avioliitossasi, kaikissa elämäsi asioissa, jotka ovat menneet pieleen, fyysisen raihnauden, taloudelliset asiat, työsi Jumalan valtakunnassa. Kaikissa elämän alueissa, joissa on tullut huonompaa, ei parempaa, vaikka juurikin makaisit kuolinvuoteellasi.”

Me tunnemme Jairuksen kertomuksen lopun. Jeesus sanoi koko talon väelle: "Mitä te hälisette ja itkette? Lapsi ei ole kuollut, vaan nukkuu" (Mark.5:39). Tilanteesi saattaa näyttää toivottomalta, mutta se ei ole sitä Jeesukselle. Hän herätti Jairuksen tyttären kuolleista ja hän on valmis astumaan keskelle sinun tilannettasi samanlaisella ylösnousemusvoimalla.