HÄNEN OMA KUNINGASKUNTANSA

Jumala ei hallitse niin itsevaltaisesti ja voimallisesti muualla kuin omassa kuningaskunnassaan, siinä, jonka hän on perustanut kansansa sydämiin.

Jeesus sanoi: ”Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä"(Luuk. 17:21). Siinä kuningaskunnassa, sydämien valtakunnassa, jossa Kristus hallitsee itsevaltiaana omaa kansaansa, johtaen meitä, parantaen meitä, halliten meidän toimiamme ja käytöstämme.

”Se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti” (Jes.9:7). Jae puhuu Jeesuksen loppumattomasta hallinnasta koko iankaikkisuuden läpi. Sillä on kuitenkin myös toinen merkittävä sisältö: meidän pitää aina lisätä omaa antautumistamme Kuninkaamme valtaan.

Voitko sanoa rehellisesti että Jeesus saa hallita sinua päivä päivältä enenevästi? Annatko oman toimintasi yhä enemmän hänen hallintaansa?

Saatat miettiä: jos Jeesus on taivaassa ja hänelle on annettu kaikki valta Isän oikealla puolella, kuinka hän tulee hallitsemaan kuningaskuntaansa täällä maan päällä? Löydämme vastauksen tähän Hebrealaiskirjeestä, jossa kirjoittaja kertoo meille, että Vanhassa Testamentissa Jumala puhui kansalleen profeettojen kautta. Nyt hän on valinnut Poikansa siksi, jonka kautta hän puhuu.

”Sitten kuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta, on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut”(Hebr.1:1-2).

Jeesus on Jumalan selkeä sanoma meille, jumalallinen Sana, joka on lihaan tullut. Vuorostaan Isä on lähettänyt Pyhän Hengen muistuttamaan meitä Jeesuksen sanoista, joita hän puhui ollessaan maan päällä. Niin siis Jeesus hallitsee meitä Jumalan kirjoitetun ja ilmoitetun Sanan kautta. Raamattu on Hallitsijan valtikka, jolla hän tekee sanansa meille tiettäväksi.

Jos haluat kuulla erään miehen todistuksen, miehen, jota Jumalan sana on hallinnut, katso Psalmia 119:11: ”Minä kätken sinun sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan”.