JEESUS TAHTOO by Gary Wilkerson

“Ja siellä oli nainen, joka oli sairastanut verenjuoksua kaksitoista vuotta ja paljon kärsinyt monen lääkärin käsissä ja kuluttanut kaiken omaisuutensa saamatta mitään apua, pikemminkin käyden huonommaksi”(Mark.5:25 -26).

Mieti tämän naisen epätoivoista tilannetta. Ajan pitkään hänen kuntonsa oli kääntynyt heikosta huonoksi. Kun hän kuuli Jeesuksen kulkevan siitä ohitse, ”hän sanoi: ’Kunhan vain saan koskettaa edes hänen vaatteitaan, niin tulen terveeksi’ "(Mark.5:28).

Hänen sydämessään oli piilossa uskon sinapinsiemen, sellainen, joka kasvaa suureksi, hedelmälliseksi kasviksi. Hänen uskonsa oli niin vahva, ettei hän tarvinnut Jeesuksen tulemista hänen luokseen. Hänen tarvitsi vain ojentaa kätensä ja koskettaa häntä. Huomaa erityisesti hänen sanansa: ”Niin tulen terveeksi”. Hän ei ajatellut vain: ”Jeesus voi tehdä sen, jos tahtoo” Hän oli vakuuttunut: ”Tämä tapahtuu, koska hän on Jumala”. Siinä oli uskon vahva kallio, sellainen, joka uskoon Jumalan tekevän ihmeitä pelkästään hyvyytensä tähden.

Kuvittele, mitä tämän naisen sairaus oli tehnyt hänen elämälleen. Yli kaksitoista vuotta hän oli ensin ollut heikko, sitten raihnas, sitten hyvin huonossa kunnossa. Ehkä tämä kuvaa myös sinun elämääsi. Ongelmat ovat moninkertaistuneet, laskut ovat kasaantuneet ja huolesi lisääntyneet. Olet nähnyt toisten ihmisten saavan vastauksia rukouksiinsa, mutta sinun rukouksesi tuntuvat kaikuvan kuuroille korville. Nyt sydämesi huuto on: ”Kuinka kauan Herra? Miksi minun pitäisi edelleen toivoa, että kuulet minua?”

Minä pidän tämän naisen uskosta. Mikään ei ollut auttanut häntä, ja kuitenkin hän ojensi kätensä Jeesuksen puoleen uskossa: ”Minä joko kuolen tähän tai minun parantumiseni tapahtuu tänään”. Hänen uskonsa ei ollut pelkkää ”Jeesus voi”, vaan ”Jeesus tahtoo”.

Kun hän koski Jeesuksen vaatetta, ”heti hänen verensä lähde kuivui, ja hän tunsi ruumiissansa, että oli parantunut vaivastaan. Ja heti kun Jeesus itsessään tunsi, että voimaa oli hänestä lähtenyt, kääntyi hän väkijoukossa ja sanoi: ’Kuka koski minun vaatteisiini?’ "(Mark.5:29 -30).