MAISTAKAA, KUINKA HERRA ON HYVÄ by Jim Cymbala

Viimeisten kolmenkymmenen vuoden aikana on kirjoitettu enemmän avioliitto-oppaita kuin koko kirkon historian aiempina kahtenatuhantena vuotena. Kysypä pastoreilta, onko tänä päivänä suhteellisesti enemmän avio-ongelmia kuin koskaan aikaisemmin. Meillä on kaikenlaisia opaskirjoja ja videoita, mutta kodit hajoavat edelleen.

Aviopari, joka rukoilee yhdessä, myös pysyy yhdessä. En tarkoita olla yksinkertainen. Kaikissa avioliitoissa on vaikeat hetkensä. Jumalan sana on totta, kun se sanoo: ”Huuda minua avuksesi ja minä autan sinua. Anna minulle tilaisuus näyttää”(ks. Ps.51:15).

Sama pätee vanhemmuuteen. Meillä voi olla kasa kirjoja lastenkasvatuksesta ja ”laatuajan viettämisestä” lastemme kanssa. Kuitenkin meillä on enemmän ongelmia nuortemme kanssa seurakunnassa tänään kuin koskaan aiemmin. Tämä ei johdu siitä, ettei meillä ole tietotaitoa, vaan koska emme ole pyytäneet Jumalalta voimaa ja armoa.

Hebrealaiskirjeen kirjoittaja naulaa teesinsä uskovien keskeisimmistä tehtävistä: ”Käykäämme sen tähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan” (Hebr. 4:16). Siinä ei sanota: ”Mennään kuuntelemaan saarnaa.” Olemme tehneet saarnasta koko jumalanpalveluksen keskuksen. Tätä ei Jumala ole koskaan halunnut. Julistajat, jotka todella paneutuvat tehtäväänsä, saavat ihmiset johdatetuiksi armon istuimen eteen. Sieltä löytyy todellinen armon ja anteeksiantamuksen lähde.

Jonakin päivänä Jumala kysyy jokaiselta saarnaajalta ja ylistäjältä: ”Toitko ihmisiä sinne, mistä löytyy apu… armon istuimen eteen? Voi sinua, jos vain viihdytit heitä, jos vain kutitit heidän korviaan ja annoit heille lämpimän, sekavan hetken. Armon istuimen edessä minä olisin voinut muuttaa heidän elämänsä.”

Jumala on valinnut rukouksen siunauksensa kanavaksi. Hän on kattanut meille pöydän kaikenlaisella viisaudella, armolla ja voimalla, koska hän tietää tarkkaan, mitä tarvitsemme. Emme vain pääse maistamaan ja näkemään, kuinka hyvä Herra on, jollemme tule pöytään. Pöytään tulemista kutsutaan uskon rukoukseksi.


__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa vaikeassa osassa kaupunkia. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. Hän puhuu usein Expect Churchin johtajakonferensseissa, joita World Challenge tukee ympäri maailmaa.