JEESUS ON LÄHELLÄSI by Gary Wilkerson

Oletko joutunut kriisin, joka ajoi sinut polvillesi? Onko se fyysinen kipu, taloudellinen sekasorto, vaikeuksia avioliitossa? Onko koetuksesi kestänyt jo niin kauan, että henkesi on vajonnut epätoivoon?

Uskovien suuret joukot kohtaavat tavattoman kovia tilanteita, joissa heidän kontrollinsa on livennyt ja asiat näyttävät toivottomilta. He ovat käyttäneet loppuun kaikki voimavaransa ja painaneet eteenpäin, uskoen, että Jumala antaa heille heidän tarpeensa. Silti heidän tilanteensa on mennyt ojasta allikkoon. Mitä enemmän he rukoilevat, sitä kauemmas Jumala näyttää menneen, ja he luulevat, ettei hän enää välitä.

Jos tämä kuvaa sinua, rohkaisen sinua: Älä anna periksi, Jeesus on lähelläsi. Hän haluaa, ei vain täyttää tarpeitasi vaan myös antaa hengellisen uudistumisen. Miten toivoton tilanteesi lieneekään, hän haluaa istuttaa sinun henkeesi tämän totuuden: ”Jeesus voi edelleen tehdä sen.”

Markuksen evankeliumin näkymä osoittaa neljä tyyppiä tulta, joka voi haastaa uskosi. Ensimmäinen on, kun yhtäkkinen kauheus lankeaa meidän päällemme. Toinen on, kun koetuksemme on kestänyt pitkään eikä sen loppu häämötä. Kolmas on se, kun olosuhteet huononevat jatkuvasti ja neljäs, kun me lakkaamme kokonaan uskomasta.

Jairus oli harras Jumalaa pelkäävä mies, yhtäkkisessä kriisissä. ”Niin tuli muuan synagogan esimies, nimeltä Jairus, ja lankesi hänet nähdessään hänen jalkojensa juureen, pyysi häntä hartaasti ja sanoi: ’Pieni tyttäreni on kuolemaisillaan; tule ja pane kätesi hänen päällensä, että hän tulisi terveeksi ja jäisi eloon’ "(Mark.5:22 -23).

Kuvittele Jairuksen epätoivoa! Hänen pieni tyttärensä oli kuolemansairas. Kun hän kuuli, että Jeesus, Parantaja, oli lähellä, hän päätti: “Minä panen uskoni häneen”. Hän juoksi Messiaan luo, lankesi kasvoilleen ja anoi ihmettä: ”Herra, jos sinä et tee sitä, minulla ei ole mitään toivoa. Lääkärit eivät voi auttaa minua. Sinun pitää laittaa ihme tapahtumaan.”

Huomaa Jairuksen käyttämä sana: ”hän … jäisi eloon"(Mark.5:23). Tämä osoittaa, että hänellä oli usko Kristuksen kykyyn. Hän uskoi, että Herra voisi tehdä mahdottomia, tunnustaen: ”Jeesus, sinä voit”. Hän tiesi, että hänen tyttärensä parantuisi, jos Kristus vain koskisi häneen.

Kertomuksen lopun tunnemme: Jeesus kertoi koko perhekunnalle: ”Mitä te hälisette ja itkette? Lapsi ei ole kuollut, vaan nukkuu" (Mark.5:39).

Sinun tilanteesi voi näyttää toivottomalta, mutta ei se ole sitä Jeesukselle. Hän herätti Jairuksen tyttären kuolleista, ja hän on valmis astumaan sinun tilanteeseesi samalla ylösnousemusvoimalla!